Vilnītis vērsies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu izvērtēt Juraša izteikumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis vērsies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu izvērtēt vai KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja Jura Juraša apgalvojumi nesatur noziedzīga nodarījuma pazīmes, aģentūrai LETA sacīja KNAB preses pārstāve Ieva Karlsberga.

Kā jau ziņots Vilnītis noraida Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas 22.marta sēdē Juraša izteiktos pārmetumus, ka viņš prettiesiski un bez pamata lūdzis noklausīties politiķu sarunas.

Tāpēc piektdien Vilnītis vērsīsies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu izvērtēt, vai šāda veida apgalvojumi nesatur noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes.

LNT raidījumā «900 sekundes» Vilnītis uzsvēra, ka ar šādiem izteikumiem ir konstatējams gan viņa kā KNAB vadītāja un amatpersonas, gan viņa kā fiziskas personas - Normunda Vilnīša - goda un cieņas aizskārums.

Jau ziņots, ka Vilnītis prettiesiski un bez pamata lūdzis noklausīties politiķu sarunas, - to iepriekš Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē paziņoja KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs.

Šie lūgumi tikuši izteikti arī KNAB priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes klātbūtnē. Jurašs no šīm pretlikumīgajām prasībām esot atteicies un par to informējis Ģenerālprokuratūru.

Pēc Juraša domām, šī iemesla dēļ Vilnītis ar iecerēto reformu palīdzību mēģinot atbrīvoties no sev nelojāliem darbiniekiem. «Šķietamība, ka Vilnītis mēģina izvērtēt struktūru lietderību, ir farss. Tā ir īpaša vēlme sev nelojālus darbiniekus novirzīt no sev stratēģiski svarīgiem amatiem,» sacīja Jurašs.

Jurašs gan nevēlējās žurnālistiem atklāt to politiķu vārdus, kurus esot gribējis noklausīties Vilnītis, aizbildinoties, ka nedrīkstot runāt ar preses pārstāvjiem un šo jautājumu risināšot komisija, kas izveidota KNAB priekšnieka darbības vērtēšanai.

Savukārt Vilnītis žurnālistiem apgalvoja, ka par minēto viņam esot pirmā dzirdēšana. «Es tieku vainots smagos pārkāpumos. Tie ir atklāti uzbrukumi, lai mani noņemtu no amata. Ja šie izteikumi neapstiprināsies, Jurašam pašam vajadzētu aiziet no KNAB,» sašutis bija Vilnītis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu