PV: avārijai uz Ķeguma pārbrauktuves varēja būt daudz smagākas sekas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Normunds Kārkliņš

Avārijai uz Ķeguma pārbrauktuves varēja būt daudz smagākas sekas, taču ir paveicies, ka konkrētajā vilciena sastāvā nebija daudz cilvēku, biznesa portālam «Nozare.lv» pastāstīja AS «Pasažieru vilciens» (PV) preses pārstāvis Egons Ālers.

Pēc sākotnējās informācijas, pirmajā vagonā, visticamāk, nav bijis neviena cilvēka, kas esot veiksmīga sakritība, sacīja Ālers.

«Precīzi nezinām, cik pasažieru ar šo vilcienu brauca, taču ir skaidrs, ka pasažieru bija maz,» uzsvēra Ālers.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūru LETA informēja, ka ne baļķvedēja, ne pasažieru vilciena vadītājs nav bijis alkohola reibumā.

Lai noskaidrotu lietas apstākļus, tiks sākts administratīvais process, kura laikā noskaidros negadījuma cēloņus, tostarp kāpēc transportlīdzeklis atradies uz dzelzceļa pārbrauktuves, vai iemesls tam patiešām bijušas automašīnas tehniskās problēmas.

Kā ziņots, šodien, 29.martā, ap plkst.6.15 Ķegumā uz dzelzceļa pārbrauktuves notika elektrovilciena un smagās automašīnas sadursme, kā rezultātā šajā posmā apturēta vilcienu kustība vismaz līdz plkst.12, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja LDz Sabiedrisko attiecību daļā. Negadījumā bojāgājušo un cietušo nav, smagi bojāts vilciena sastāvs.

Kravas automašīnas vadītājs, kura vadītajā spēkratā ietriecās vilciens, ar gaismu atstarojošu vesti skrēja pretī vilcienam, kurš tuvojās no Aizkraukles puses, LTV pastāstīja vilciena mašīnists.

Plašāku mašīnista komentāru skaties video.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu