Kravas auto īpašnieks: PV bija iespēja novērst avāriju Ķegumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

AS «Pasažieru vilciens» bija iespējams novērst otrdienas rītā notikušo elektrovilciena un kravas automašīnas sadursmi Ķegumā, savlaicīgi informējot par to vilciena mašīnistu. Tā uzskata uzņēmuma «Stiga RM», kuram piederošais kravas spēkrats iesaistīts negadījumā, valdes loceklis Andris Ramoliņš.

Kravas automašīnas vadītājs, konstatējot auto bojājumus, kā rezultātā auto apstājās uz pārbrauktuves sliedēm, rīkojās atbilstoši apstākļiem, ieslēdzot visus gaismas signālus un atstarojošā tērpā dodoties pretim vilcienam ar brīdinājuma signāliem, cenšoties apstādināt tuvojošos vilcienu, paziņojumā medijiem norāda Ramoliņš.

Pirms elektrovilciena sadursmes ar transportlīdzekli «Stiga AR» transportlīdzekļa vadītājs jau bija apturējis vienu vilciena sastāvu, kas tuvojās pārbrauktuvei no Ķeguma puses, un lūdzis tā vadītāju paziņot pa rāciju par avārijas situāciju citiem vilcienu sastāviem, kā arī, ievērojot otru vilciena sastāvu, devās tam pretī, lai apturētu arī no Rīgas tuvojošos vilciena sastāvu.

Kopš pirmā elektrovilciena apturēšanas bija četras līdz piecas minūtes laika, lai arī otram vilciena sastāvam, kas tuvojās no pretējā virziena, tiktu sniegta informācija par automašīnu uz vilciena pārbrauktuves, uzskata Ramoliņš.

«Līdz ar to šo sadursmi bija iespējams novērst, savlaicīgi nododot informāciju visiem vilciena mašīnistiem, kas atradās satiksmē šajā posmā,» - tā uzņēmējs.

Tāpat Ramoliņš, kurš pats apmeklēja negadījuma vietu, norāda, ka Ķeguma dzelzceļa pārbrauktuves posms ir labi pārskatāms un vilciena sastāvs pirms sadursmes bija pamanījis smagās automašīnas šoferi, jo krietnu gabalu pirms sadursmes vilciena mašīnists signalizēja transportlīdzekļa vadītājam, kas centās vilcienu apstādināt, tomēr ātrumu nesamazināja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu