Avarējušais vilciens nebija apdrošināts; PV ievērojami zaudējumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Vilciena sadursme ar baļķvedēju otrdien uz Ķeguma pārbrauktuves AS «Pasažieru vilciens» (PV) kopā varētu būt izmaksājusi vairākus desmitus tūkstošu latu, laikrakstam «Diena» norādīja uzņēmuma pārstāvis Egons Ālers.

Viņš gan nezināja, vai uzņēmums centīsies panākt zaudējumu piedziņu no automašīnas vadītāja vai firmas, kam auto pieder, jo PV par notikumu vēl veiks iekšējo izmeklēšanu. Savukārt automašīnas īpašnieka SIA «Stiga AR» valdes locekle Anna Ramoliņa uz jautājumu, kā uzņēmums rīkosies, ja tam pieprasīs kompensācijas, atbildēja: «Vai tik nebūs otrādi? Mūsu vadītājs ir visu darījis atbilstoši likuma prasībām.»

Ālers arī atzina, ka vilciens neesot bijis apdrošināts, bet Ramoliņa teica, ka automašīnai bijusi obligātā civiltiesiskā apdrošināšana (OCTA), bet ne KASKO, un uzņēmums savus zaudējumus segšot no iekšējiem resursiem.

Kaut gan sākotnēji izskanēja, ka autovadītājs vienkārši pametis savu mašīnu uz sliedēm, Ramoliņa skaidroja, ka uzņēmumam piederošā auto šoferis pirms sadursmes jau bija apturējis kādu citu vilciena sastāvu, kas tuvojies notikuma vietai no Ķeguma puses, un lūdzis tā vadītāju pa rāciju ziņot par avārijas situāciju.

Viņš, ģērbies atstarojošajā jakā un biksēs, pēc tam arī devies no Rīgas puses braucošā vilciena virzienā, turklāt automašīnai bijušas ieslēgtas bākugunis, tādēļ Ramoliņa ir neizpratnē, kā, «ja vispār kāds tur skatījās, varēja auto nepamanīt».

No Rīgas puses braucošā pasažieru vilciena ātrums bijis 90 kilometru stundā, un tā vadītājs nav laikus ieraudzījis uz sliedēm stāvošo auto, jo tobrīd vēl bijis tumšs, LNT raidījumā «900 sekundes» skaidroja PV pārstāvis Andrejs Filipovs.

Cietušo negadījumā nav – Ālers norādīja, ka veiksmīgas sagadīšanās pēc vilcienā bijis maz pasažieru, bet vilciena vadošajā vagonā, visticamāk, neesot bijis neviens. Cietis nav arī vilciena mašīnists. Ālers arī atzina, ka, kaut gan sākotnēji šķitis, ka «ir pavisam slikti», iespējams, cietušo vilciena sastāvu vēl būs iespējams izremontēt.

Par negadījuma apstākļiem policija šobrīd sīkākas ziņas nesniedz, jo izmeklēšana turpinās. Ne auto vadītājs, ne vilciena mašīnists neesot bijuši alkohola reibumā, teica Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis. Viņš arī pagaidām neapstiprināja iepriekš izskanējušo, ka automašīnai sabojājies sajūgs un tādēļ tā iestrēgusi uz sliedēm. Tomēr Ramoliņa pieļāva, ka, visticamāk, pie vainas bijusi auto ātrumkārba.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu