Penelope Krusa saņēmusi zvaigzni Holivudas Slavas alejā

LETA/REUTERS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

ASV Kinoakadēmijas «Oskara» balvas ieguvēja Penelope Krusa piektdien saņēmusi zvaigzni Holivudas Slavas alejā, kļūstot par pirmo spāņu aktrisi, kura saņēmusi šādu pagodinājumu.

Krusa, kura 2009.gadā ieguva ASV Kinoakadēmijas «Oskara» balvu kategorijā «Labākā aktrise otrā plāna lomā» par tēlojumu Vudija Alena kinolentē «Vicky Cristina Barcelona» («Vikija, Kristīna, Barselona»), zvaigznes atklāšanas ceremonijā pavēstīja, ka šo īpašo dienu viņa nekad neaizmirsīs.

«Katru reizi, kad es paskatos uz to zvaigzni, es ieraudzīšu to cilvēku vārdus, kuri palīdzēja daudzus no maniem sapņiem padarīt par realitāti,» sacīja aktrise.
36 gadus vecā spāņu kinodīva uzsāka savu karjeru televīzijā jau pusaudzes vecumā. Savukārt viņas pirmā loma pilnmetrāžas filmā bija 1992.gada kinolentē «Jamon Jamon», kurā viņa piedalījās kopā ar savu tagadējo dzīvesbiedru Havjeru Bardemu.

Krusa redzama tādās pazīstamās kinolentēs kā «Blow» («Kokaīns»), «Vanilla Sky» («Vaniļas debesis») un «Nine» («Deviņi»). Pirms aktrise iekaroja Holivudu, viņa piedalījās arī vairākās leģendārā spāņu režisora Pedro Almodovara filmās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu