Dienvidkoreja: Ziemeļkoreja var pēkšņi uzbrukt no jūras

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Ziemeļkoreja var mēģināt rīkot pēkšņus uzbrukumus pār abu Koreju jūras robežu pēc jūras kara spēku infiltrācijas mācībām, otrdien paziņoja Seulas aizsardzības ministrs Kims Kvandziņs.

Viņš teica parlamenta deputātiem, ka mācības sākušās līdz ar ledus kušanas sākumu, un brīdināja par «dažādu vietēja rakstura provokāciju» iespēju pret Dienvidkoreju.

«Militāros posteņus bieži apmeklē Ziemeļkorejas vecākie komandieri un karavīri tiek turēti gatavībā veikt operācijas,» sacīja Kims.

Viņš piebilda, ka Ziemeļkorejas bruņotie spēki turpina savas parastās operācijas, neraugoties uz aso pārtikas un degvielas deficītu, kas pārņēmis šo nabadzībā slīgstošo valsti.

Pārrobežu militārā spriedze ir akūta kopš novembra, kad Ziemeļkoreja apšaudīja salu netālu no abu valstu robežas rietumu piekrastē, nogalinot četrus dienvidkorejiešus, arī divus civiliedzīvotājus.

Spriedze palielinājās pagājušajā mēnesī, kad Dienvidkoreja sarīkoja vērienīgas militārās mācības, lai atzīmētu pirmo gadadienu kopš Ziemeļkoreja nogremdēja Seulas karakuģi ar 46 jūrniekiem.

Uz sauszemes pret Phenjanas režīmu vērsto skrejlapu palaišana pāri robežai ir saniknojusi Ziemeļkoreju, kas draudēja atklāt uguni pret balonu palaišanas vietām. Skrejlapās bija ziņas par nemieriem, kuros tika gāzti diktatori arābu pasaulē, un kritizēts līderis Kims Čenirs, kurš gadu desmitiem ar dzelzs dūri valda Ziemeļkorejā.

Ministrs sacīja, ka Seula ir gatava «veikt attiecīgas darbības», ja Ziemeļkoreja uzbruktu balonu palaišanas vietām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu