IZM bez atlīdzības Daugavpils pilsētai nodos bijušās Mežciema arodskolas 18 būves

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) bez atlīdzības Daugavpils pilsētas pašvaldībai nodos bijušās Mežciema arodskolas 18 būves Daugavpilī, Cēsu ielā 20, paredz šodien valdības pieņemtais rīkojums.

Daugavpils pilsētas pašvaldībai būves būs jāizmanto iedzīvotāju izglītības procesa nodrošināšanai, tajā skaitā bērnu un jaunatnes vasaras nometņu organizēšanai, iedzīvotāju veselīga dzīvesveida un sporta veicināšanai, kā arī komunālo pakalpojumu organizēšanai.
Rīkojumā noteikts, ja būves vairs netiek izmantotas iepriekš minēto pašvaldības funkciju nodrošināšanai, tās bez atlīdzības jāatdod valstij.

Nekustamo īpašumu Daugavpilī, Cēsu ielā 20, kā arī būves, pamatojoties uz Ministru kabineta 2009.gada 22.maija rīkojumu «Par Daugavpils Mežciema arodskolas reorganizāciju», Daugavpils 1.arodvidusskola ar 2009.gada 1.jūliju pārņēma savā apsaimniekošanā no Daugavpils Mežciema arodskolas. Daugavpils 1.arodvidusskolai, nekustamais īpašums Cēsu ielā 20, Daugavpilī, ieskaitot būves, nav nepieciešams to funkciju nodrošināšanai.Rīkojums neparedz zemes vienības 67 026 kvadrātmetru platībā Cēsu ielā 20, Daugavpilī, nodošanu Daugavpils pilsētas pašvaldības īpašumā bez atlīdzības.

Daugavpils pilsētas pašvaldībai, iegūstot bez atlīdzības īpašumā būves, būs tiesības tās ierakstīt zemesgrāmatā uz Daugavpils pilsētas pašvaldības vārda atbilstoši likumam «Par nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatās».

Kā ziņots, Daugavpils Mežciema arodskolas nekustamā īpašuma saglabāšanas nodrošināšanā 2010.gadā IZM ieguldīja 15 560 latus, 2011.gadam piešķirti 16 442 lati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu