Vaidere nenoliedz iespēju kandidēt Valsts prezidenta amatam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere nenoliedz iespēju kandidēt prezidenta amatam.

Intervijā «Rietumu radio» Vaidere sacīja, ka līdz šim neviens viņu nav uzrunājis par šādu iespēju, bet, ja tas notiks, viņa apsvērs, vai uzņemties pildīt Valsts prezidenta pienākumus.

Jau ziņots, ka līdz šim neoficiāli izskanējuši dažādi kandidātu vārdi prezidenta amatam. Oficiāli par gatavību atkārtoti ieņemt Valsts prezidenta amatu paziņojis arī Valdis Zatlers.

Politisko partiju apvienības «Vienotība» Saeimas frakcijas deputāti iepriekš paziņojuši par atbalstu Zatlera ievēlēšanai prezidenta amatā arī uz nākamo pilnvaru termiņu.

Saskaņā ar Valsts prezidenta ievēlēšanas likumu kandidatūras Valsts prezidenta amatam iesniedzamas Saeimas Prezidijam rakstveidā ne agrāk kā 50 dienas un ne vēlāk kā 45 dienas pirms esošā Valsts prezidenta pilnvaru laika beigām.

Prezidenta amata kandidāti ir jānosauc no šā gada 19.maija līdz 24.maijam, bet parlamenta Prezidijam no 29.maija līdz 8.jūnijam jāsasauc Saeimas sēde šī jautājuma lemšanai.

Valsts prezidentam Zatleram prezidenta pilnvaru termiņš beigsies 2011.gada 7.jūlijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu