Dombrovskis: aizdevēju reakcija attiecībā uz budžeta grozījumiem ir pozitīva

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) trešdien tikās ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas Komisijas (EK) pārskata misijas pārstāvjiem. Šī bija pirmā tikšanās ar starptautisko aizdevēju misijas pārstāvjiem, kuri ieradušies Latvijā, lai izvērtētu 2011. gada budžeta grozījumus un sākotnējos sagatavošanās darbus attiecībā uz 2012. gada budžetu, informē Ministru kabinetā.

«Reakcijas attiecībā uz 2011. gada grozījumiem pamatā ir pozitīvas. Pasākumus, kuri ir iekļauti 2011. gada budžeta grozījumos, jau iepriekš bijām provizoriski saskaņojuši. Attiecībā uz 2012. gada budžetu darbs turpināsies šīs un nākamās nedēļas laikā,» pēc tikšanās atzīmēja Dombrovskis.

SVF misijas Latvijā vadītājs Marks Grifits uzsvēra, ka beidzot var novērot Latvijas fiskālās konsolidācijas rezultātus - Latvijas ekonomikas rādītāji ir vērtējami pozitīvi, un tas pats attiecināms uz nākotnes prognozēm. Kaut arī fiskālo konsolidāciju būs nepieciešams veikt arī nākamajā gadā, lai samazinātu budžeta deficītu zem 3% no IKP ar mērķi izpildīt eiro ieviešanas programmu, tomēr ne tik lielā apjomā, kā plānots iepriekš.

Savukārt EK misijas vadītājs Latvijā Gabriels Gudiči uzsvēra, ka Eiropas Komisija ir gandarīta par Latvijas progresu, vienlaikus, ir jāturpina darbs, lai sagatavotu Latviju iespējamai uzņemšanai eiro zonā.

SVF un EK pārskata misija darbu Latvijā turpinās līdz 14. aprīlim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu