Sprādziena aculiecinieki: no metro bēga asinīm noplūduši cilvēki saplēstās drēbēs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Minskas metro sprādziena aculiecinieki stāsta, ka stacijā, kurā nogranda sprādziens, sākusies panika - sākotnēji neviens nav sapratis, kas notiek. Pēc tam no metro ārā sākuši skriet asiņaini cilvēki saplēstās drēbēs un putekļainām sejām.

«Sievietes raudāja un kliedza, bet vīrieši, kas nebija ievainoti, atgriezās, lai palīdzētu izkļūt pārējiem. Deguma smaka bija jūtama pat uz ielas. Es redzēju ļoti daudz ievainoto. Visi bija šokā,» izdevumam «Komersant» stāsta kāda Minskas iedzīvotāja Jūlija Kuzmenko, kas sprādziena brīdī nākusi ārā no metro, tāpēc dzirdējusi tikai sprādzienu un pēcāk - bēgošus ievainotos.

Cits aculiecinieks – Igors, kas sprādziena laikā atradies metro, arī stāsta par ļoti daudziem ievainotajiem. Viņš pats no metro esot iznesis sešus ievainotos. Citi, savukārt, stāsta, ka no eksplozijas iebrukuši griesti, saspiežot daudzus cilvēkus.

«No pazemes tuneļa plūda dūmi un degošas plastmasas smaka. Ievainotos ievietoja neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnās. Garām man aiznesa sievieti, kurai bija norautas kājas,» laikrakstam «Moskovskij komsomoļec» stāsta aculiecinieks.

Laikraksts norāda, ka cilvēki centušies sazvanīt savus tuviniekus, bet tīkls bijis pārāk noslogots, tāpēc sazvanīt kādu bijis ļoti grūti.

Kad cilvēki atguvušies no pirmā šoka, sākuši apspriest notikušā versijas. Vieni uzskata, ka sprādzienā vainojamas Baltkrievijas valdība, kas tādā veidā centusies pilsoņu uzmanību novērst no ekonomiskajām un citām problēmām valstī. Citi uzskata, ka sprādzienu paveikusi opozīcija, lai paplašinātu savu ietekmi.

Otrdienas rītā oficiāli apstiprināti 12 bojāgājušie, taču mediji atzīmē, ka aculiecinieku teiktais atšķiras no varas iestāžu oficiālajiem paziņojumiem, tāpēc, bojā gājušo skaits, iespējams, ir lielāks. Sociālajos tīklos parādījusies informācija, ka Minskas ātrās palīdzības slimnīcā vien atrodoties 30 līķi, raksta «Gazeta.ru».

Tāpat tiek apšaubīta informācija, ka bijis tikai viens sprādziens, jo aculiecinieki stāsta, ka viens sprādziens nograndis uz eskalatora, bet otrs – vilcienā, bet trešais - uz dzelzceļa stacijas platformas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu