Kanzasas gubernators paraksta likumus par abortu ierobežojumiem

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Kanzasas gubernators, konservatīvais republikānis Sems Braunbeks, otrdien parakstījis likumus par abortu ierobežojumiem, cita starpā aizliedzot veikt abortus pēc grūtniecības 21.nedēļas.

Vienā no likumiem aborti aizliegti pēc grūtniecības 21.nedēļas, izņemot gadījumus, kad apdraudēta ir grūtnieces dzīvība. Aizliegums tiek pamatots ar to, ka pēc 21.nedēļas auglis spēj sajust sāpes.

Citā likumā noteikts, ka nepilngadīgās abortus varēs veikt vienīgi tad, ja būs saņemta abu vecāku piekrišana, savukārt ārstiem turpmāk par abortiem varasiestādēm būs jāsniedz detalizētāka informācija.

Nensija Kīnena, kas vada organizāciju «NARAL Pro-Choice America» - tā iestājas par sieviešu tiesībām pašām izlemt aborta jautājumu -, gubernatora soli nosodījusi.

«Tādi aizliegumi kā šis liedz aprūpi sievietēm, kurām ir gribēta grūtniecība, bet kas pieredz šausmīgus sarežģījumus, piemēram, augļa anomāliju,» sacīja Kīnena. «Šis ekstrēmais likums neatbilst Kanzasas vēlētāju vērtībām un prioritātēm.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu