Lietuva piedāvā palīdzību terora aktā cietušo Baltkrievijas iedzīvotāju rehabilitācijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Lietuva ir gatava bez atlīdzības palīdzēt rehabilitēties Baltkrievijas iedzīvotājiem, kas cietuši sprādzienā Minskas metro stacijā «Oktjabrjskaja», trešdien paziņojis Lietuvas vēstnieks Baltkrievijā Edmins Bagdons, apmeklējot traģēdijas vietu, lai noliktu ziedus.

Viņš pastāstījis, ka šo jautājumu otrdien telefonsarunā apsprieduši abu valstu veselības ministri. «Mūsu ministrs zvanīja jūsējam un piedāvāja vajadzības gadījumā sniegt palīdzību cietušo rehabilitācijā. Druskininki, Palanga - visi mūsu kūrorti ir atvērti, tiks sniegta visa iespējamā palīdzība - protams, bez maksas,» piebildis vēstnieks.

Pēc Bagdona teiktā, visa Lietuva šajās dienās jūt līdzi Baltkrievijai. «Arī mums ir sāpīgi, jo baltkrievi ir mūsu brāļi,» viņš piebildis.

Vēstnieks arī pastāstījis, ka vēlējies nodot asinis, lai palīdzētu cietušajiem, taču izrādījies, ka viņam kā ārvalstniekam tādu tiesību nav.

Kā ziņots, pirmdien Minskas metro stacijā «Oktjabrjskaja» bumbas eksplozijā gāja bojā 12 cilvēki un 192 guva ievainojumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu