Top Rēzijas Kalniņas monoizrāde «Es – Frīda Kalo»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

29. aprīlī Dailes teātra Kamerzālē pirmizrādi piedzīvos Rēzijas Kalniņas monoizrāde «Es – Frīda Kalo», ko iestudē režisore Laura Groza.

Reiz Meksikā visi zināja, kas ir Djego un Frīda. Tagad, vairāk nekā 50 gadus pēc Frīdas Kalo nāves, viņas darbiem rodas arvien vairāk apbrīnotāju. Sīksta, nevaldāma, dzēlīga, impulsīva – Frīda Kalo ir visīstākā G.G.Markesa romāna varone. Būdama apsēsta ar sevi pašu, viņa glezno gandrīz vienīgi pašportretus, un viņas gleznu svarīgākā tēma ir viņa pati. Viņa glezno sevi asiņojošu, raudošu, uzšķērstu, ar humoru un fantāziju pārvēršot savas sāpes mākslā un tīksminoties par efektu, ko viņa pati, viņas ekstravagantais izskats, neparastais ģērbšanās stils un sulīgā valoda atstāj uz cilvēkiem. Frīda Kalo pati lielā mērā rada leģendu par sevi – leģendu, kurai piemīt maģiska pievilcība.

Glorijas Montero lugu tulkojusi Laura Groza. Jauniestudējuma telpas iekārtojuma autore un kostīmu māksliniece ir Ilze Vītoliņa, gaismu mākslinieks – Mārtiņš Kudiņš, par muzikālo noformējumu rūpējas Ainārs Rubiķis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu