Interjers kļūst aizvien praktiskāks

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: K-Rauta

Pavasaris tā vien mudina savai dzīvesvietai piešķirt jaunus akcentus, iespējams, veikt pat nopietnāku remontu. Lai arī šajā dabas atmodas laikā gluži dabiska vēlme ir visu veidot iespējami košāku, tomēr mājvietas jaunajam veidolam pietiks arī ar atsevišķiem pavasarīgiem, košiem akcentiem. 

Ja sev pateikts, ko patiesi nevēlaties savā mājvietā, tad daudz vieglāk izvēlēties no jaunāko interjera tendenču piedāvājuma, kā pirmos soļus mājokļa uzlabojumiem pavasarī iesaka veikalu tīkla «K-Rauta» klientu konsultante – dizainere Kristīna Jakovļeva. Viņa pieder pie tām dizainerēm, kura piekrīt uzskatam, ka, iekārtojot mājokli, mēs vienmēr vadāmies pēc savām izjūtām un intuīcijas, katram interjeram vajadzīga individuāla pieeja. Tomēr vienlaikus speciāliste uzsver, ka vēl labāku rezultātu var iegūt konsultējoties ar šīs jomas profesionāli, tad arī kopīgais darba rezultāts būs lielisks.

«Jāņem vērā viena no šī brīža tendencēm - interjers aizvien kļūst daudz praktiskāks. Lai, darbojoties pavasara priecīgajā noskaņojumā, izvairītos no pārlieku košām krāsām visā telpā, iesaku akcentēt kādu konkrētu sienu, vai kā akcentu izmantot aksesuārus. Piemēram, sienu viendabību var atsvaidzināt ar speciālām uzlīmēm, savukārt telpā jaunu noskaņu ienest ar fototapetēm. To klāsts ir ļoti dažāds – sākot ar lieliem ziedu motīviem, multfilmu varoņiem un beidzot ar ūdenskritumu, megapoļu skatiem un citām iespaidīgām ainavām - beidzot ar stilizētiem augu motīviem un dekoriem. Savukārt vannasistabā, iespējams, pietiks ar dažiem jauniem aksesuāriem, piemēram, rožu ziedu motīvos vai jūras noskaņās. Te noderēs arī jaunu aksesuāru izvēle košākos toņos,» iesaka Kristīna Jakovļeva.

Interjera aktualitātes

• Aktuāls ir interjera stils ar klasiskā stila iezīmēm. Lai arī klasika aizvien ir modē, tomēr tagad tā pamazām kļūst pieklusinātāka un piemērotāka arī nelielos dzīvokļos.

• Aktuāls interjera stils ir ar askētiska stila iezīmēm, kas kļūst daudz praktiskāks. • Interjerā aktuālas ir vintage stila tendences – speciāli vecinātas lietas, faktūras, oriģinālas lietas.• Daudz ērtāki risinājumi tiek meklēti terasēm – mēbeles mājīgākas un izskatā pietuvinātākas iekštelpu mēbelēm. • Aizvadītās karstās vasaras palielināja pieprasījumu pēc āra mēbelēm, līdz ar to izvēle kļuvusi daudz lielāka.• Modē ir dabīgie materiāli un to imitācijas – tapetes ar auduma faktūrām, tapetes ar mozaīkas flīzīšu, koka, akmens, ķieģeļu imitācijas rakstu. • Modernā telpu noformējumā iederas arī tapetes ar stilizētiem ziedu motīviem, līniju joslām u.c. ornamentiem vai rakstiem - dažādos intensīvos un pieklusinātos toņos.• Tradicionālo 53 cm plato tapešu vietā iecienītākas kļūst metru platās. • Flīžu toņi ir īpaši izmeklēti, te aktuāli ziedu motīvi un ģeometrijas raksti. Flīžu materiāli aizvien ļoti dažādi – akmens masas lielā formāta flīzes, flīzes ar koka imitāciju zīmējumiem un akmens, dolomītu struktūrām, mozaīkas flīzes.• Laminātiem aktuālas flīžu rakstu imitācijas, smalks faktūrraksts dažādos toņos, kā arī dažādos toņos tonēti vai vecināti lamināti.• Griestu lampas atkal kļūst par telpas centrālo elementu, kam bieži vien pakārto pārējo interjeru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu