Ketrīna Zeta Džonsa ārstējas no maniakālās depresijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/SIPA

Pēc sava vīra Maikla Duglasa smagās cīņas ar rīkles vēzi un tās radīto stresu Holivudas zvaigzne Ketrīna Zeta Džonsa sākusi ārstēties no maniakālās depresijas.

41 gadu vecā Zeta Džonsa nolēmusi uz īsu laiku apmesties «garīgās veselības aprūpes iestādē», paziņoja aktrises sabiedrisko attiecību pārstāve Sese Jorka.

Kā jau ziņots, janvārī Duglass paziņoja, ka viņa audzējs ir izzudis un viņam acīmredzot izdevies uzveikt ļauno slimību, kuru viņam diagnosticēja pagājušā gada augustā.

Pērnajā septembrī Zeta Džonsa atzina, ka viņu saniknojusi ārstu nespēja atklāt šo slimību agrāk.

«Cīnoties ar pagājušā gada stresu, Ketrīna pieņēma lēmumu iestāties garīgās veselības aprūpes iestādē uz īsu uzturēšanās laiku, lai ārstētu maniakālo depresiju,» atklāja Jorka.

Maniakālai depresijai raksturīgas krasas garastāvokļa maiņas, kas var ilgt nedēļām ilgi. Tas var būt depresīvs noskaņojums un izmisums vai pārspīlēta prieka sajūta un aktivitāte, bet reizēm raksturīgs arī jaukts noskaņojums - depresija ar nemiera un aktivitātes uzplūdiem.

No maniakālās depresijas cieš aptuveni 1% cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu