Lembergs: ja mēģinās aiztikt pensijas, būs jauna valdība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ja mēģinās aiztikt pensijas, būs jauna valdība, intervijā laikraksta «Vesti» ekonomikas pielikumam «Delovije Vesti» brīdina Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Ietekmīgais politiķis pozitīvi izsakās par premjeru Valdi Dombrovski (V), tomēr akcentē, ka pensiju aiztikšana būtu nepieļaujama.

Lembergs arī starptautiskajiem aizdevējiem uzsvēris, ka izmantos savu politisko ietekmi, lai nepieļautu pensiju apmēra izmaiņas. Tai pašā laikā skaidrs, ka nāksies pakāpeniski palielināt pensionēšanās vecumu. Tāpat budžeta konsolidācijai varētu pārskatīt pabalstu sistēmu, piemēram, bezdarba jomā. Turklāt, atveseļojoties ekonomikai, gaidāms bezdarbnieku skaita samazinājums, tātad būs nepieciešams mazāk naudas pabalstu izmaksai.

Kā skaidro Ventspils mērs, jāņem vērā arī inflācijas rādītājs, kas varētu būt 4%. Tas būs reāls «iesaldēto» algu un pensiju samazinājums. «Par to es arī runāju - inflācija jau tā «apēdīs» pensijas, bet jūs gribat vēl kaut ko atņemt? Tās ir pilnīgas muļķības! Ja kāds pamēģinās ko tādu izdarīt, būs jauna valdība.»

Pēc Lemberga teiktā, šādu pozīciju saprot arī Dombrovskis.

Lembergs samērā pozitīvi novērtē Dombrovska darbu un uzsver, ka «dienas kārtībā nav jautājuma par citu premjeru». Valdības izstrādātais budžets Lembergam nepatīkot, tomēr bijis ļoti ierobežots laiks, kādā šis dokuments jāpieņem. Valdība to paveikusi, tādējādi novēršot pārmērīgus tēriņus.

«Ziniet, es gribu būt konstruktīvs. Ko es kliegšu, ka Dombrovskis ir slikts? Viņu jau tā aktīvi kritizē. Vai tur vēl manu balsi vajag? Tad, ja viņu neviens nekritizētu, es to darītu. Tāda ir mana pieeja,» akcentē Ventspils mērs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu