Ko darīt, ja kaimiņi kaitina suni? (23)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Māra lūdz veterinārā dienesta ekspertus komentēt situāciju, kā viņai rīkoties, ja kaimiņiene nemitīgi kaitina viņas suni.

«Kaimiņiene, apmēram 70 gadu veca sieviete, pastāvīgi provocē manu suni, bāžot viņam pie purna savu spieķi, kad mēs ejam garām. Runāšana nelīdz, jo viņa uzskata, ka suni neprovocē. Es negribu, lai dzīvnieks viņai kādreiz iekož, un tāpēc gaidīšu ieteikumu – kā panākt, lai tiktu pārtraukta suņa provocēšana,» laikrakstam "Zemgales Ziņas" raksta Māra.

Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku labturības un aizsardzības daļas vadītāja Iveta Kociņa atbild, ka suņa īpašniekam jānodrošina, lai viņa dzīvnieks netraucē un neapdraud cilvēkus. «Tādējādi, ņemot vērā šo īpašo situāciju, iesakām sunim pastaigas laikā uzlikt uzpurni,» iesaka I.Kociņa, piebilstot, ka kaimiņieni sodīt par spieķa vicināšanu diemžēl nevar.

Detalizētākas konsultācijas iespējams saņemt PVD Dzīvnieku aizsardzības daļā pa tālruni 67095262.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu