Aicina uz Borisa Grebenščikova radošo vakaru Lielajā Ģildē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valts Kleins

Šī gada 7.maijā Rīgā, Lielajā Ģildē «BILŽU BIROJS» ar Latvijas Mobilā Telefona atbalstu rīkos Borisa Grebenščikova radošo vakaru, kurā BG atskaņos plašu akustisko soloprogrammu.

Klausītāji varēs dzirdēt ne tikai jau senās un labi zināmās, bet arī dziesmas no pēdējos gados izdotajiem albumiem. Publikai būs arī iespēja uzdot Borisam Grebenščikovam jautājumus, uz kuriem viņš gan ļoti nopietni, gan tikai ar sev piemītošu humora izjūtu noteikti atbildēs. Kopā ar BG uzstāsies grupas «Akvarium» taustiņinstrumentālists Boriss Rubekins un perkusionists Oļegs Šavkunovs. 

Līdz šim BG ir sniedzis pavisam nedaudz šāda formāta koncertus. Viens no tiem notika Rīgā, Lielajā Ģildē 2009.gada 1.decembrī, kad BG uzstājās kopā ar īru mūziķi Braienu Fineganu (Brian Finnegan). Atceroties šo koncertu etnomuzikologs Boriss Avramecs atzīst: «Borisa Grebenščikova solokoncerts Rīgā bija daudz vairāk nekā īpaša bauda viņa faniem. Koncerts kļuva par paraugu tam, ko nozīme mākslinieka augstākais profesionālisms. Lieliskā ģitāras spēle, perfektā dikcija un bagāti niansētā dziedāšanas maniere, emocionāli piesātināts priekšnesums un spēcīgais «draivs», izteiktā humora izjūta un ārkārtīgi pozitīva gaisotne, kura valdīja visu vakaru.« 

Šī koncerta ierakstu DVD formātā «BILŽU BIROJS» ir ieplānojis prezentēt gaidāmā koncerta laikā.

«Ceru, ka arī gaidāmais koncerts būs kā vienmēr emocionāli piesātināts, un atkalredzēšanās ar Rīgā tik iemīļoto mākslinieku sagadās pavasarīgi priecīgus mirkļus,» atzīst B. Avramecs.

Lielajā Ģildē, Minsteres zālē no 7. līdz 13.maijam būs apskatāma arī BG mākslas darbu izstāde. Paredzēts, ka mākslas darbus interesentiem būs iespējams arī iegādāties. 

bildes@bildes.lv

  • Biļetes uz koncertu iegādājamas «Biļešu paradīzes» kasēs un «bilesuparadize.lv».
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu