«Nāves tirgonis» Buts pastāstīja, ka baidās zaudēt prātu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Par «nāves tirgoni» dēvētais Viktors Buts, kurš šobrīd atrodas ASV cietumā, katru dienu mēģina nodarboties ar sportu - skriet pa savu cietuma kameru.

Viņa sieva Alla Buta medijam «Life News» pastāstīja, ka viņas vīrs ir pamatīgi nobažījies, ka nevarēs izturēt cietuma apstākļus un sajuks prātā.

Lai aizgaiņātu šīs domas, viņš nolēmis ik dienu trīs stundas skriet savā kamerā, kas nav lielāka par desmit kvadrātmetriem.

«24 stundas kamerā, neejot ārā un neredzot dienasgaismu, var novērtēt tikai kā psiholoģisku teroru. Cilvēki salūzt pēc pusotra vai diviem mēnešiem. Tāpēc viņš nolēmis skriet, piepumpēties. Viņam ir ļoti stingrs režīms,» sacīja Buta sieva.

Tāpat «nāves tirgonis» cietumā uzsācis turku valodas apgūšanu, kā arī turpina zīmēt. Ņujorkas cietuma vadība aizliedz nodot Butam grāmatas un turku valodas grāmatas kopijas ir vienīgais, kas viņam ir.

«Grāmatas var pasūtīt tikai internetā un tikai jaunas. Tā mēs arī darījām. Nosūtījām Butam, bet viņš tās nezin kāpēc nav saņēmis. Cietuma darbinieki saka, ka nekādas grāmatas nav bijušas,» skaidroja Buta.

Tāpat pirms vairākiem mēnešiem Butam konstatēja tuberkulozi. Ārsti norīkoja deviņu mēnešu antibiotiku kursu, tomēr bez Krievijas vēstniecības atļaujas atsakās izrakstīt organismu stiprinošus vitamīnus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu