Atklāj politiķu vārdus, par kuru noklausīšanos KNAB vadībā izcēlies konflikts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ar tiesībsargājošajām iestādēm saistītas personas žurnālam «Ir» atklājušas, kuri ir tie politiķi, par kuru iespējamo noklausīšanos Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadībā izcēlās konflikts. Izskanējuši trīs ietekmīgu «Vienotības» politiķu un divu tēvzemiešu vārdi.

«vairākkārt lūdzis prettiesiski noklausīties politiķu telefonsarunas»,

Ja šajās sapulcēs izteiktie mājieni būtu atraduši dzirdīgas ausis, tad varētu ierosināt operatīvās izstrādes lietas, kas, iespējams, radītu pamatu 10.Saeimas vēlēšanu gadā noklausīties vairāku ietekmīgu politiķu telefonsarunas, kļuvis zināms žurnālam.

Ar KNAB un prokuratūru saistītas personas apstiprināja, ka izskanējuši šādu politiķu vārdi: pašreizējā Saeimas priekšsēdētāja un partijas «Jaunais laiks» (JL) līdere Solvita Āboltiņa, iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), ietekmīgais JL valdes loceklis, par kampaņas finansēm atbildīgais Rīgas domes deputāts Edgars Jaunups. Tāpat nosaukti arī divi TB/LNNK pārstāvji - toreizējais satiksmes ministrs Kaspars Gerhards un viņa biroja vadītājs Emīls Jakrins.

Precīzāku skaidrojumu tam, kāds tieši būtu pamats operatīvās izstrādes lietu ierosināšanai un kādas ziņas cerēts iegūt noklausīšanās gaitā, avots žurnālam nav gatavs sniegt.

prokuratūra, vērtējot Juraša izteikumus

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu