Maijā zoodārzā atgriezīsies zebras

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

28.aprīlī plkst.13.00 Rīgas Zooloģiskā dārzā Žirafu mājā tiks prezentēta jaunās Āfrikas savannas ekspozīcijas iecere un akcija «Atbalsti Āfrikas savannas dzīvniekus Rīgas Zooloģiskajā dārzā».
Pēc 7.janvāra ugunsgrēka zoodārza zebru mītnē, aktualizējās ideja par jaunas, plašas Āfrikas savannas ekspozīcijas būvniecību līdzās Žirafu mājai.

Šā gada 7.aprīlī Rīgas Domes Mājokļu un vides komiteja akceptēja finansējuma piešķiršanu mītņu kompleksa tehniskā būvprojekta izstrādei. Vēl gan gala vārds jāsaka Rīgas domes Finanšu komitejai, bet šaubu par pozitīvu lēmumu Rīgas zoodārzam nav, tāpēc nav pamata atteikties no divām jaunām zebru meitenēm, kuras Vācijā jau kopš rudens gaida ceļojumu uz Rīgu. Jaunajām iemītniecēm paredzēts iekārtot plašu pagaidu mītni, kurā mitināties līdz Savannas ekspozīcijas atklāšanai.

Zebras atgriezīsies ar «Narvesen» klientu palīdzību:

Rīgas zoodārzā zebru jaunkundzes ieradīsies ap 20.maiju un visus līdzekļus, kas nepieciešami viņu transportēšanai, kā arī ērtas pagaidu mītnes labiekārtošanai Bantengu mājā, paredzēts savākt ar «Narvesen» un «Preses apvienības» organizētās akcijas «Atbalsti Āfrikas savannas dzīvniekus Rīgas Zooloģiskajā dārzā» palīdzību.

Akcija sāksies 1.maijā. Tās ietvaros Narvesen aicina veidot dzīvnieku rotaļlietu kolekciju. No katras Narvesen nopirktās akcijas rotaļlietas trīs santīmi tiks ziedoti Rīgas Zooloģiskajam dārzam. Paredzams, ka jaukās rotaļu žirafītes, zebras, zilonēni, lauvēni un citi savannas iemītnieki «Narvesen» pircējiem patiks un līdzekļu pietiks arī surikatu, lauvu, degunragputnu u.c. zoodārza «afrikāņu» dzīves apstākļu uzlabošanai. Kopā ar draugiem - soli pa solim tuvāk mērķim!

Lamām laime nelaimē:

Sakarā ar zebru ierašanos, pārcelšanos gaida pašreizējās Bantengu mājas iemītnieces lamas alpakas un tālā zoodārza nostūrī mītošās mājas lamas.

Pateicoties Baltijas apdrošināšanas nama izmaksātajai kompensācijai par nodegušo Zebru māju, lamām drīzā laikā tiks iekārtota plaša ekspozīcija Zebru mājas krāsmatu vietā. Par atlikušajiem līdzekļiem paredzēts uzsākt kritiskā stāvoklī esošās takinu mītnes rekonstrukciju.

Ugunsdrošība - vissvarīgākā:

Negaidot Rīgas domes apsolīto finansējumu zoodārza ēku ugunsdrošības nodrošināšanai, zoodārzs jau uzsācis nedrošo ēku aprīkošanu ar ugunsdrošības sistēmām. Ar apsardzes pulti saistīta ugunsdrošības signalizācija uzstādīta mītnēs, kas tiek apsildītas ar elektriskajiem sildītājiem - kamieļu, pudu, nandu, kazuāru un krēpjvilku mājās, kā arī Lauku sētā, kur ugunsdrošības signalizāciju par saviem līdzekļiem ierīkoja viena no vadošajām drošības risinājumu firmām «G4S». Paldies viņiem par to!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu