TV ekrānos: dokumentālā filma par Elīnu Garanču

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Otrdien, 3. maijā, LTV1 dokumentālā kino vakarā plkst. 22:00 – TV pirmizrāde filmai par vienu no spožākajām Latvijas mākslas pasaules zvaigznēm, kuras vārds izskanējis ārpus valsts robežām – dziedātāju Elīnu Garanču. Filmas nosaukums - «Elīna Garanča. Dzimusi, lai dziedātu».

Filma uzņemta 2006. gadā Vācijā, tās oriģinālnosaukums ir «Elina Garanca. Eine Sangerin – naturlich!». Filmas režisore Klēra Albī lieliski pratusi uztvert dziedātājas būtību: uz skatuves Elīna ir spēcīga, skaista dziedātāja, bet pārējā laikā – jūtīga māksliniece, kas ne vien no citiem, bet galvenokārt no sevis pieprasa visaugstāko sniegumu. Jauna, pašpārliecināta un talantīga – viņas dzīves stāsts ir arī stāsts par mūsdienu liriskās mākslas pasauli. Dokumentālais stāsts rāda, kā dzimst dīva – Elīna Garanča, kas nākusi šajā pasaulē, lai dziedātu.

Filma «Elīna Garanča. Dzimusi, lai dziedātu» uzņemta pirms pieciem gadiem. Kā dziedātājas radošā biogrāfija risinājusies pēc filmas uzņemšanas?

2007. gadā Elīnas panākumu kontu papildinājis pirmais solo ieraksts «Aria cantilena», ko klajā laidis apgāds „Deutsche Grammophon». Albums saņēmis nedalītu kritikas atzinību un Echo mūzikas balvu. Gadu vēlāk izdots arī Elīnas otrais solo disks «Bel Canto».

Savukārt īpaši ražīgs ar jauniestudējumiem bijis 2009. gads: Vīnes Valsts operā Garanča dziedājusi Oktaviāna lomu, Koventgārdenā - Romeo un Karmenas lomas, Metropolitēna operā - Andželīnu «Pelnrušķītē», Vīnē un Bādenbādenē – Šarlotes lomu operā «Verters». Ar lieliem panākumiem pagājušo sezonu aizvadījusi arī Berlīnes Vācu operā, kur dziedājusi Romeo lomu Bellīni operā «Monteki un Kapuleti».

Izcili veiksmīgs bijis pagājušais - 2010. gads. Tas iesācies ar spoži nodziedāto titulvaroni «Karmenas» jauniestudējumā Metropolitēna operā Ņujorkā, izpelnoties milzīgu kritikas atzinību: izdevuma «New York Magazine» kritiķis Džastins Deividsons pēc pirmizrādes pasludinājis Garanču par labāko Metropolitēna operas Karmenu pēdējo 25 gadu laikā...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu