Rīgas skolēni gatavojas dalībai «Nordea» Rīgas maratonā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šogad 2000 Rīgas skolēniem Rīgas pašvaldība sadarbībā ar «Nordea» Rīgas maratona organizatoriem – aģentūru «NECom» ir raduši iespēju piedalīties «Nordea» Rīgas maratona 5 km distancē par pazeminātu maksu - 1 latu. Dalībmaksas atlikušo maksājumu, sedz Rīgas dome un maratona organizatori, «Apollo» informēja Inese Ķīkule, «NECom» projektu vadītāja.

«Daudziem skolēniem piedalīšanās pasākumā kļuvusi par ļoti gaidītu notikumu. Tādēļ prieks, ka arī šogad varam šo tradīciju turpināt un aicinām visas skolas to izmantot. Tikai dzīvē izbaudot skriešanas prieku kopā ar tūkstošiem skrējēju no visas Latvijas un pasaules, katram pašam iespējams pieņemt aktīvu dzīves veidu kā pašsaprotamu,» pārliecināts Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Skolēni pieteikties skrējienam var vēl līdz 6. maijam. Minimālais dalībnieku skaits no vienas skolas ne mazāk kā četras personas, maksimālais vienas skolas dalībnieku skaits nav noteikts. Skolu interese par šo par iespēju piedalīties pasākumā ir liela un jau pirmajās pieteikšanās dienās reģistrējušies vairāk nekā 400 dalībnieki.

Maratona ietvaros jau vairākus gadus tiek rīkots arī Rīgas skolu kauss. Šī tradīcija tika iedibināta 2008.gadā. Tā izveidota, domājot par jauno maratonistu un skrējēju paaudzi, lai padarītu pilsētas lielāko aktīvās atpūtas pasākumu maksimāli pieejamu un pievilcīgu ikvienam rīdziniekam. 2010.gadā skolu kausa izcīņā piedalījās 685 skolēni no 20 skolām un kausu ieguva Rīgas 66. speciālā vidusskola.

Skolas komanda piesakās elektroniski, nosūtot informāciju par skolas komandu Maratona organizatoriem pa e-pastu: marathon@necom.lv (norādot skolas nosaukums, plānoto dalībnieku skaits komandā un kontaktpersonas datus). Pieteikties iespējams līdz 6. maijam vai līdz 2000 dalībnieku limita sasniegšanai. Vairāk par pieteikšanās procedūru iespējams uzzināt «Nordea» Rīgas maratona oficiālajā Interneta lapā «www.nordearigasmaratons.lv», kā arī interneta vietnē «www.sports.riga.lv», kur pieejams arī nolikums Rīgas skolēnu dalībai maratonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu