Policija pastiprināti kontrolēs maksātnespējas procesu gaitu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Diāna Lozko/LETA

Ņemot vērā to, ka valstī pieaug personu skaits, kas vēršas ar iesniegumiem par pārkāpumiem maksātnespējas procesos un sertificēto maksātnespējas administratoru iespējamo nelikumīgo rīcību, Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde ir uzsākusi maksātnespējas procesu gaitas pastiprinātu kontroli, portālu «Apollo» informēja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Ieva Mikijanska.

Veicot kontroles pasākumus 2011.gada 18.aprīlī, savā prakses vietā Rīgā tika aizturēts sertificēts maksātnespējas administrators - kāds 1972.gadā dzimis vīrietis, kurš no parādnieka pārstāvja nelikumīgi pieprasīja tam nepienākošos  atlīdzību 2000 latu apmērā. Naudas līdzekļu pieprasīšanas brīdī minētais administrators izteica maksātnespējas parādnieka pārstāvim draudus, ka naudas līdzekļu neizmaksāšanas gadījumā tas vērsīsies policijā un safabricēs kriminālprocesu, kā arī visādā veidā sarežģīs maksātnespējas procedūru.

Ņemot vērā šādu negodprātīgu maksātnespējas administratoru rīcību, VP aicina iedzīvotājus, kuri saskārušies ar līdzīga rakstura problēmām vai kuriem ir zināma kāda maksātnespējas administratora nelikumīga darbība, ziņot par to VP pārstāvjiem, vēršoties ar iesniegumu Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē Rīgā, Stabu ielā 89 vai elektroniski enap@vp.gov.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu