Skatīs protestu par lēmumu atzīt Plaudes-Rēlingeres maksātnespēju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Augstākās tiesas (AT) Senāts trešdien, 11.maijā, paredzējis izskatīt Ģenerālprokuratūras protestu par «Kolonnas» grupas dibinātājas un akcionāres Ievas Plaudes-Rēlingeres atzīšanu par maksātnespējīgu, aģentūru LETA informēja tiesas preses sekretāre Baiba Kataja.

Ģenerālprokurora 25.februārī iesniegtais protests Plaudes-Rēlingeres maksātnespējas lietā nodots izskatīšanai kasācijas kārtībā, un Senāta sēde šajā lietā plānota plkst.15.

LETA jau ziņoja, ka ar lūgumu iesniegt protestu par Plaudes-Rēlingeres atzīšanu par maksātnespējīgu Ģenerālprokuratūrā vērsās AS «Parex banka» («Parex»).

Kā biznesa portālam «Nozare.lv» iepriekš skaidroja «Parex» Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa-Tumanovska, banka tiesas lēmumu, atzīstot Plaudi-Rēlingeri par maksātnespējīgu, uzskata par nepamatotu un norāda, ka lietas izskatīšanā pieļauti būtiski procesuālo un materiālo tiesību normu pārkāpumi.

Banka uzskata, ka tiesa nav vērtējusi «Parex» iesniegtos pierādījumus par Plaudes-Rēlingeres «apzinātām un ļaunprātīgām darbībām» kā maksātnespējas cēloni. Pēdējo trīs gadu laikā pirms maksātnespējas ierosināšanas Plaude-Rēlingere veikusi vairākus darījumus ar saistītām personām, ievērojami pasliktinot savu mantisko stāvokli.

«Parex» uzskata, ka darījumi veikti nolūkā izvairīties no saistību izpildes un tie būtiski aizskāruši kreditoru intereses.

Tāpat «Parex» uzskata, ka Plaude-Rēlingere maksātnespējas lietā sniegusi nepilnīgu jeb nepatiesu informāciju par savu mantu. Piemēram, bankas rīcībā ir informācija par Plaudei-Rēlingerei piederošiem aktīviem, kurus Plaude-Rēlingere mantas pārdošanas un kreditoru apmierināšanas plānā nav uzrādījusi kā sev piederošus.

«Parex» sākusi tiesvedības procesus pret vairākiem «Kolonnas» grupas uzņēmumiem un Plaudi-Rēlingeri kā fizisku personu. Tiesvedību sākšanas iemesls ir «Kolonnas» un Plaudes-Rēlingeres ilgstoša saistību pret «Parex» nepildīšana.

Jau ziņots, ka pagājušā gada decembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludināja Plaudes-Rēlingeres maksātnespējas procesu un sāka viņas bankrota procedūru. Bankrota procedūras termiņš noteikts pieci gadi.

Tiesa arī veica maksātnespējas atzīmes attiecībā uz diviem uzņēmējas īpašumiem Rīgā, Kaļķu ielā, un Valmierā, Jaunvāles ielā.

Plaude-Rēlingere par maksātnespējīgu atzīta no šā gada 29.oktobra, un tiesas spriedums nav pārsūdzams.

Kā ziņots, AS «Holding Kolonna» grupas uzņēmumi 2009.finanšu gadā strādājuši ar 105 miljonu eiro (73,5 miljonu latu) apgrozījumu.

Holdinga «Kolonna» uzņēmumi Latvijas tirgū darbojas kopš 1991.gada, to darbības virzieni ir parfimērijas, kosmētikas vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, ar šīm nozarēm saistīto pakalpojumu sniegšana, kā arī nekustamo īpašumu attīstīšana un ar to saistīto pakalpojumu sniegšana.

Holdingā «Kolonna» ir 21 uzņēmums, kas kopumā nodrošina 971 darba vietu Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu