Teroristi Domodedovas lidostā specdienestiem atklāj, kā organizējuši sprādzienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

24.janvāra sprādziena organizētāji Domodedovas lidostā Maskavā snieguši liecības par šī terorakta gatavošanu, demonstrējot visu notikuma vietā, vēstī Krievijas mediji.

Lai kopā ar Domodedovas lidostas sprādzienā vainotajiem noziedzniekiem veiktu izmeklēšanas eksperimentu, pagājušajā nedēļā uz stundu tika slēgta lidosta. Uz notikuma vietu atbrauca vairāki furgoni, bruņoti vīrieši maskās, izmeklētāji un Federālā drošības dienesta darbinieki.

Lidostas personāls aizvēra visas lidostas zāles, kā arī aizvēra ieejas un izejas durvis. Pasažieri, kuri izlidoja un atlidoja eksperimenta laikā, bija spiesti izmantot šauru rezerves eju.

Galvenā lidostas zāle tika ielenkta un pēc tam tajā ieveda divus aizturētos, pastāstīja kāds avots specdienestos.

Medijs «Life News» ziņo, ka aizturētie Indrijevs un Evlojevs atzinušies nozieguma veikšanā, tāpēc izmeklētājiem bija svarīgi uzzināt, kā tieši viss norisinājās notikuma vietā.

«Tieši Indrijevs trīs dienas pirms sprādziena brauca izlūkot lidostu. Viņš apskatīja ēku, metāla detektorus, vēroja darbiniekus un iekšlietu struktūru pārstāvjus, skaidrojot, cik uzmanīgi viņi pārbauda ļaudis,» norādīja avots un paskaidroja, ka pats Indrijevs šo faktu nenoliedz.

Viņš arī atzinies, ka piedalījies terora akta gatavošanā un soli pa solim pastāstīja, kā viss notika.

«Viņš sadarbojās ar izmeklētājiem un pastāstīja visu, kas attiecas uz viņa lomu noziegumā. Tomēr neatzina, kas ir pasūtītājs. Viņš neko arī nenožēlo,» stāstīja avots.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu