Mūrniece zina, kuru grib redzēt savā vietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Es aizeju tīri cilvēcisku motīvu vadīta. Kad janvārī-februārī policijā notika tas, kas notika [bruņota apšaude Jēkabpilī, policistu pārkāpumi], man jau sāka šķist, ka es pati esmu vainīga. Tomēr tā tas nav,» intervijā izdevumam «Čas» norādīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V).

«Es nevaru sēdēt ar katru policistu un turēt viņu pie rokas. Šāda situācija jau izveidojās tad, kad milicija kļuva par policiju. Bet tie ir slikti notikumi, tie, kas saistīti ar policiju...es tīri cilvēciski un kā ministrs vairs nezināju, ko iesākt,» atzina Mūrniece.

Jautāta, kuru aizejošā ministre vēlētos redzēt viņas vietā, Mūrniece atzina: viņa vēlētos redzēt kādu no sistēmas. Kā piemēru Mūrniece min bijušo Valsts policijas priekšnieku Valdi Voinu vai arī bijušo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieku Aināru Penci.

«Skaidrs, ka viņi nav politiķi un nevarēs pieņemt politiskus lēmumus, viņi pieņems profesionālus lēmumus. Lai gan profesionālim šajā sistēmā ir ļoti grūti pieņemt nepopulārus lēmumus. To var darīt tikai, atnākot no malas,» skaidroja Mūrniece.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu