Loskutovs: Vilnītis rīkojas prettiesiski

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Normunds Vilnītis, atbrīvojot no darba savu vietnieku Alvi Vilku, rīkojas prettiesiski, laikrakstam «Dienas Bizness» uzsver bijušais KNAB vadītājs, patlaban Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas priekšsēdētājs Aleksejs Loskutovs (V).

«Šobrīd notiekošais ļoti lielā mērā atgādina personīgu izrēķināšanos ar Vilku, turklāt izskatās, ka Vilnītis saprot, ka viņam pašam KNAB vadītāja amatā vairs nav palicis daudz laika, tāpēc arī vēl cenšas steigšus realizēt savas vēlmes. Vilnīša nomaiņa ir visai reāla, jo viņa rīcība nu jau ir kļuvusi neadekvāta,» apgalvo Loskutovs.

Viņš uzskata, ka nevajadzētu mainīt visus trīs KNAB vadītājus. «Jāsaprot, ka, atbrīvojot visus trīs šos cilvēkus [Vilnīti, Vilku un Jutu Strīķi], tiktu sperts solis pretī KNAB darba vājināšanai. Un tieši to vēlas cilvēki, kas panāca Vilnīša iecelšanu KNAB vadītāja amatā.»

Jau ziņots, ka Vilnītis pēc disciplinārlietas materiālu izvērtēšanas ir nolēmis atbrīvot no amata savu vietnieku Vilku.

«Manuprāt, lēmums ir prettiesisks,» norādīja Vilks, paužot viedokli, ka pamatojums viņa atbrīvošanai no amata esot «pievilkts klāt».

Viņam piemēroto sodu Vilks ir apņēmies pārsūdzēt.

Disciplinārlieta tika ierosināta, lai izvērtētu iespējamos disciplinārpārkāpumus Vilka rīcībā saistībā ar «nolaidīgu darba pienākumu izpildi, ilgstošu bezdarbību, maldinošas informācijas sniegšanu, veicot vecākās nozares amatpersonas pienākumus PHARE 2003.gada nacionālās programmas projekta «Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja attīstība un nostiprināšana» īstenošanā». Uz izmeklēšanas laiku Vilks tika atstādināts no amata pienākumu pildīšanas.

Pēc visu disciplinārlietā minēto apstākļu noskaidrošanas komisija sagatavoja dienesta izmeklēšanas slēdzienu, kurā norādīti disciplinārlietā konstatētie fakti un lietas apstākļi, kā arī ierosinājumi par amatpersonas saukšanu pie disciplināratbildības vai lietas izbeigšanu. Šis slēdziens tika nodots KNAB priekšniekam, kuram bija jāpieņem lēmums par amatpersonas saukšanu pie disciplināratbildības vai par disciplinārlietas izbeigšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu