Vulkāna izvirduma dēļ slēgta Īslandes gaisa telpa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Īslandes visaktīvākā vulkāna - Grimsvētna - izvirduma dēļ svētdien uz laiku slēgta šīs Ziemeļvalsts gaisa telpa, pavēstīja Īslandes lidostu administrācijas uzņēmums «Isavia».

«Statuss patlaban ir tāds, ka Keflavīkas lidosta, mūsu lielākā starptautiskā lidosta, tiek slēgta. Gaisa telpa tiek slēgta,» sacīja «Isavia» preses pārstāve Hjordisa Gudmundsdotira.

Gaisa telpas slēgšana «lielā mērā patlaban attiecas uz visu Īslandi, vismaz nākamo stundu laikā. Lidojumi uz Īslandi un no tās tiek atcelti», norādīja pārstāve.

Lēmums pieņemts, pēc tam kad sestdien vakarā sākās Grimsvētna izvirdums. No vulkāna krātera stāvs dūmu mākonis pacēlies 20 kilometru augstumā.

Svētdien Īslandē lielu vēju nav, un dūmu mākonis pārvietojas ziemeļu-ziemeļaustrumu virzienā, līdz ar to apdraudēti ir reisi uz valsts ziemeļiem, skaidroja Gudmundsdotira.

Jauns situācijas izvērtējums tiks sniegts plkst.12 pēc Griničas laika (plkst.15 pēc Latvijas laika).

Grimsvētns ir Īslandes visaktīvākais vulkāns. No 1922. līdz 2004.gadam tā izvirdumi notikuši deviņas reizes. Tas atrodas zem Vahtnalegidla šļūdoņa, Īslandes dienvidaustrumos.

Kad pērn pavasarī notika netālā Eijafjadlajegidla vulkāna izvirdums, Eiropas gaisa telpa tik slēgta uz mēnesi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu