Beļģijas finanšu ministrs izrāda interesi par SVF vadītāja amatu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Beļģijas finanšu ministrs Didjē Reinderss svētdien pauda gatavību uzņemties Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāja pienākumus, ja viņam šāds piedāvājums tiks izteikts.

Vienlaikus Reinderss atzina, ka Eiropas favorīte šim amatam ir viņa Francijas kolēģe Kristīne Lagāra.

Atbildot uz Beļģijas sabiedriskās televīzijas RTBF žurnālista jautājumu, vai viņu interesētu SVF vadītāja amats, Reinderss atbildēja: «Bet, protams, šāda veida darba vietas neviens nespētu noraidīt».

«Tādam cilvēkam kā man, kas 12 gadus ir sēdējis pie viena galda ar Starptautisko Valūtas fondu un kam ir finanšu ministra pieredze, tas būtu interesants darbs, darbs, kurā var ietekmēt ekonomiku un politiku,» sacīja Reinderss.

Tomēr viņš atzina, ka no Eiropas Savienības (ES) valstīm par SVF vadītāja amata vadošo kandidāti tiek uzskatīta Lagāra, kuru turklāt atbalsta ietekmīgā Vācija.

Sagaidāms, ka ES savu kandidātu paziņos nākamās nedēļas beigās G8 sanāksmē Francijā.

Kā vēstīts, līdzšinējais SVF vadītājs Dominiks Štrauss-Kāns šonedēļ atkāpās no amata, lai cīnītos pret apsūdzībām dzimumnoziegumos.

Patlaban organizāciju vada direktora vietas izpildītājs Džons Lipskis.

SVF jau paziņojis, ka tuvākajā laikā informēs par jaunā vadītāja izraudzīšanās procesu.

SVF tika izveidots Otrā pasaules kara beigās, lai palīdzētu atveseļot globālo ekonomiku kopīgiem spēkiem ar Pasaules Banku. Tradicionāli SVF vadītājs ir bijis eiropietis, bet PB amerikānis.

Pēdējo gadu laikā tādas attīstības ekonomikas kā Ķīna, Brazīlija, Indija un Krievija aicinājušas mainīt šo tradīciju, lai arī tām būtu lielāka teikšana globālās ekonomikas vadīšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu