Ķirsons pārliecināts, ka viņa īpašumus izsolē nepārdos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Uzņēmējs un ēdināšanas uzņēmuma «Lido» īpašnieks Gunārs Ķirsons ir pārliecināts, ka viņam piederošos īpašumus izsolē nepārdos, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» atzina Ķirsons.

Ārpus tiesas tiesiskās aizsardzības procesā esošo ēdināšanas uzņēmumu «Lido», kura vienīgais īpašnieks ir Ķirsons, plānots izsolīt par 7,9 miljoniem latu. Taču uzņēmuma īpašnieks cer, ka izsole nenotiks.

«Tautai ļoti interesē - kas tur būs? Mēs kārtojam, lai nekas nebūtu, - nekādas izsoles. Tā iespējamība ir vismaz 80%. 24 gadus strādāt, lai pēc tam pasludinātu... Izsoles plāns, kas ir uztaisīts, bija jātaisa pēc juridiskajām prasībām. Patlaban, domāju, nekā no tā nebūs,» norādīja Ķirsons.

«Bieži vien aizdevējs redz citādāk nekā aizņēmējs. Aizņēmējs aizņemas un tērē svešu naudu, bet atdod savu naudu, aizdevējs aizdod un saņem savu naudu. Aizdevējs to grib saņemt savā termiņā. Aizdevējs neatrod savu vainu, mēs - savējo, un rodas konflikts. Lai konfliktu risinātu, lūdzām ārpustiesas tiesisko aizsardzību,» skaidroja uzņēmuma īpašnieks.

Pēc viņa stāstītā, patlaban uzņēmumam norisinās sarunas ar finanšu ekspertiem un kredītdevējiem, lai šo situāciju risinātu. «Patlaban norisinās pārrunas ar kredītdevējiem, varbūt «tas tiks noņemts». Divus trīs mēnešus norit pārrunas, un varbūt nekādas izsoles vispār nebūs. Maksātnespēja un viss pārējais «noņemsies nost»,» teica Ķirsons.

Ķirsons nekomentēja, kādiem mērķiem tika izmantots 11,7 miljonu latu aizdevums, kas parādījās trīs nedēļas pirms ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasludināšanas.

Ķirsons neizslēdz iespēju, ka nākotnē «Lido» varētu būt vairāki īpašnieki, un izteica gatavību pārdot līdz 50% uzņēmuma kapitāldaļu. Runājot par uzņēmuma iespējamo cenu, Ķirsons uzsvēra, ka «zem 70 miljoniem latu sarunas nebūs». «Patlaban pārdot preci laikā, kad ir viszemākā cena, tad nav jānodarbojas ar biznesu. Jāpārdod, kad cena iet uz augšu. Nevar pārdod sasistu mašīnu vai saplēstu žaketi, tā ir jāsalabo, un tad var domāt par pārdošanu,» atzina «Lido» valdes priekšsēdētājs.

Tāpat Ķirsons norādīja, ka, ja nebūtu krīzes, 2013.gadā «Lido» parādam nevajadzētu būt «nevienai kapeikai».

Komentējot uzņēmuma finanšu grūtības, Ķirsons tēlaini norādīja: «Ja neesmu iemācījies dzejoli, nekad nevainoju skolotāju.» Tāpat viņš atzina: «Ja man ir bijušas kļūdas, tad jāpaņem skolotājs, kas izlabos kļūdas. Protu ieraudzīt savas kļūdas un tās atzīt. Esmu piesaistījis labus speciālistus, un, ja viņi patiešām būs labi, tad spēsim daudz veiksmīgāk sakārtot uzņēmumu «Lido».»

Kā ziņots, maija sākumā Ķirsons papildinājis «Lido» valdi ar pieredzējušiem juridiskajiem un finanšu ekspertiem, rūpējoties par sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma «Lido» maksātspējas atjaunošanu pilnā apmērā. Uzņēmuma valdē turpmāk darbosies zvērinātu advokātu biroja «BDO Zelmenis & Liberte» līdzīpašnieks Jānis Zelmenis, finanšu konsultāciju kompānijas «DB Partners» pārstāvis Olafs Švanks un SIA «Behrens» līdzīpašniece Valērija Gapoņenko.

Kā ziņots, pārdošanā tiks izlikti Ķirsonam piederoši uzņēmumi un īpašumi - SIA «Lido» viena daļa par 7,9 miljoniem latu, SIA «GKVS» par 1020 latiem, SIA «DEUL» akcijas par 1500 latiem, SIA «Daugmales projekti» 51 daļa par 1020 latiem, SIA «Zaļā zeme Lido» 51 daļa par 1020 latiem un seši zemesgabali Ķeguma novadā kopsummā par 252 552 latiem.

Ķirsona kreditoru sarakstā minēti AS «Nordea banka», AS «DnB Nord banka», AS «Latvijas Krājbanka», VAS «Latvijas Hipotēku un zemes banka», Uldis Pumpurs, Panamā reģistrēts uzņēmums «Carcel Holdings», Britu Virdžīnu salās reģistrēts uzņēmums «Joondaloop Financial Corp.» un SIA «Zaļā zeme Lido», kas uzņēmējam izsnieguši aizdevumu kopumā 20,95 miljonu latu apmērā.

SIA «Lido» dibināta 1987.gadā. Uzņēmuma apgrozījums 2009.gadā bijis 18,24 miljoni latu, uzņēmumā strādā aptuveni 1200 darbinieku, galvenais uzņēmuma produkcijas realizācijas tirgus ir Rīga.

Kompānijai «Lido» Rīgā pieder astoņi restorāni, viens restorāns atrodas arī Rīgas rajonā, lidostā «Rīga». Tāpat «Lido» pieder divas ražošanas bāzes un trīs kulinārijas veikali.

SIA «Lido» vienīgais īpašnieks ir Ķirsons. 2010.gada 24.septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apmierinājusi Ķirsona ēdināšanas firmas SIA «Lido» lūgumu un noteikusi uzņēmumam ārpustiesas tiesisko aizsardzību.

«Lido» lielākais kreditors ir «DnB Nord banka», liecina «Lido» 2009.gada pārskats.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu