Ušakovs joprojām bezsamaņā. Viņa pienākumus pildīs Ameriks

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) joprojām atrodas slimnīcā, intensīvās terapijas nodaļā, portālu «Apollo» informēja viņa preses sekretāre Anna Kononova.

Kononova pastāstīja, ka vakar «Nordea» Rīgas maratona laikā Uškovs cietis no pārkaršanas sindroma.

«Maratona laikā Rīgas domes priekšsēdētājs cieta no pārkaršanas sindroma un pašlaik atrodas intensīvās terapijas nodaļā ārstu uzraudzībā. Ušakova veselības stāvoklis ir stabilizēts,» pavēstīja Kononova.

Kā portālam «ir.lv» atklāja viņa kolēģis, Ušakova stāvoklis ir tiešām smags, Rīgas mērs bija komā, turklāt viņš tiekot mākslīgi elpināts, jo vienā plaušā ir tūska.

SC biedri piedāvājuši iespēju nodrošināt viņam ārstēšanos Austrijā, taču šobrīd tas neesot iespējams, jo pastāvot bažas, ka viņa veselības stāvoklis pārvešanas laikā pasliktinātos. Kā norādīja politiķis, notikušais satriecis ne vien viņa ģimenes locekļus, bet arī kolēģus partijā. Notikušajam minēti dažādi izskaidrojumi - gan pārāk lielā vēlme noskriet ātri maratonu, gan, iespējams,  dažādu enerģijas dzērienu pārmērīga lietošana, vēstī «Ir».

Portāls «Nra.lv» no rīta rakstīja, ka portāla rīcībā esošā informācija liecina - Ušakovam šobrīd ir cerebrālā koma (smadzeņu koma). Rīgas mērs tiekot elpināts mākslīgi.

Rīgas mēra preses sekretāre Anna Kononova portālam «Apollo» šorīt šo informāciju nedz apstiprināja, nedz arī noliedza.

Savukārt  aģentūra LETA raksta, ka Ušakova veselības stāvokli ārsti patlaban raksturojot kā stabilu, viņš neesot komā un tiekot daļēji mākslīgi elpināts, pēc sarunas ar ārstiem aģentūrai teikusi Kononova.

Patlaban vēl nav zināms, kad Ušakovu varēs izrakstīt no slimnīcas un viņš varēs atgriezties darbā.

LETA tāpat raksta, ka tās rīcībā esošā informācija liecina, ka Ušakova veselības stāvoklis ir nopietns, un viņš nav nācis pie samaņas.

Valsts prezidents Valdis Zatlers sava tvitera konta ierakstā Ušakovam ir novēlējis ātri izveseļoties. «Novēlu drīzu izveseļošanos Rīgas mēram Nilam Ušakovam. Turieties!» uzmundrinošā tonī raksta prezidents.

Ušakovam, kurš ir aktīvs tvitera lietotājs, veselības un laba vēlējumus tviterī raksta daudzi šī sociālā tīkla lietotāji.

Drīzas izveseļošanās novēlējumus savā tvitera kontā raksta arī eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga: «God. Ušakova kungs! No sirds sūtām izveseļošanās vēlējumus! Kanādā Vaira Vīķe-Freiberga un Imants Freibergs».

Ušakova slimības laikā domes priekšsēdētāja pienākumus veiks viņa vietnieks Andris Ameriks (LPP/LC), aģentūru LETA informēja Amerika padomniece Liene Pētersone.

Ameriks pildīs domes priekšsēdētāja pienākumus un iespēju robežās apmeklēs arī visus pasākumus, kuros plānota Rīgas mēra klātbūtne. Starptautiskās vizītes, kas paredzētas Ušakova dienaskārtībā, tiks atceltas līdz brīdim, kad viņš atlabs un varēs atgriezties pie pienākumu pildīšanas. Ameriks domi atstāt nevarēs, jo priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs, kas vada domes darbu, nepieciešams visu laiku, paskaidroja Pētersone.

Jau ziņots, ka Ušakovs pēc maratona skrējiena svētdien nogādāts Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas reanimācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu