Tuvojas «Švāģer’ mūzikas festivāls» ar «Labvēlīgo Tipu» un Lauri Reiniku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

27. maijā Cēsu Pils parka estrādē notiks idejiski nenopietnais «Švāģer’ mūzikas festivāls ‘11», kura ietvaros ne tik nenopietni uzstāsies dziedātājs Lauris Reinis un festivāla idejas pamatlicēji - grupa «Labvēlīgais Tips», kā arī līksmot gribētājus līdz rīta ausmai izklaidēs un par labu garastāvokli parūpēsies DJ Ufo. Sākums plkst. 22:00.

Gluži jau kā tradīcija, iestājoties gada sitlākajam laikam, trešo gadu pēc kārtas maija pēdējā piektdienā vasaras brīvdabas ballīšu sezonu arī šogad atklās «Švāģer’ mūzikas festivāls» ar saukli «Šitāds vēl nav bijis!», kas arī precīzi raksturo pasākuma ideju – unikālu bezrūpīgas atpūtas un nepiespiestas atmosfēras garu.

Kā jau minēts, šogad festivālam kvalificējušies pasākuma un nedefinētā švāģer’ mūzikas virziena pamatlicēji grupa «Labvēlīgais Tips». Konkurenci uz švāģer’ mūzikas klasifikāciju un tiesībām dalībai «Švāģer’ mūzikas festivālā» šogad izcīnījis dziedātājs Lauris Reiniks, kura melodijas dungo ne vien švāģeri Latvijā, bet arī Igaunijā un Lietuvā, tādejādi popularizējot švēģer’ mūzikas kustību.

Festivāla programmā paredzētas trakas dejas un citas neprātības līdz rīta gaismai, lustīgas melodijas un līksme visas nakts garumā, bufetes un, protams, kolosāla publika. Ballēties aicināti visi švāģeri, kā arī tie, kam ir švāģeri, un tie, kam nav – kas zina, varbūt tieši festivālā tāds tiks iegūts.
 
Ballēšanās sāksies desmitos vakarā. Ieeja pasākuma teritorijā būs no plkst. 21:00. Biļetes var iegādāties «Biļešu Paradīze» kasēs, to cena iepriekšpārdošanā tikai Ls 3; pasākuma dienā - Ls 5. 

Informācijai:
Festivāla ideja dzima 2009. gadā reizē ar «Radio SWH» raidījuma «BB Brokastis» ētera atrakciju pirmo reizi nominēt gada švāģeri Latvijā. Un ar sabiedrības «L Tips» iniciatīvu šim notikumam piesaistīts tika sarīkots pasaulē pirmais «Švāģer’ mūzikas festivāls».

Pasākuma muzikālo formātu veido nedefinētais mūzikas virziens švāģer’ mūzika, kas nav atrodams nevienā no mūzikas teorijām. To nav iespējams arī viennozīmīgi klasificēt – šis mūzikas žanrs tiek atskaņots kāzās, ballītēs, dārza svētkos, piknikos un citos jampadračos. Īpaši labi tas sasaucas ar laiku, kad jāmet kūleņi pielijušā pļavā vai jādejo ar šašlika iesmu zobos gruzīnu nacionālā deja lezginka, vai četros no rīta, kad tiek risinātas fundamentālās sarunas par tēmu «Vai Tu mani cieni?».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu