Šrauss-Kāns uzskata, ka kļuvis par Putina intrigu upuri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Nu jau bijušais Starptautiskā Valūtu fonda (SVF) vadītājs Dominiks Štrauss-Kāns, kurš šobrīd atrodas mājas arestā, jo apsūdzēts viesnīcas istabene izvarošanas mēģinājumā, pirms aresta paredzēja, ka kļūs par sazvērestības upuri. Sazvērestību pret finansistu esot gatavojusi Francija un Krievija, vēstī «The Daily Mail».

Francijas politiķis Klods Bartolons pagājušajā nedēļā televīzijas raidījumā paziņojis, ka Štrauss-Kāns 29.aprīlī telefoniski teicis: Parīze un Maskava vērpj intrigas ar mērķi atņemt viņam augsto amatu, kā arī traucēt kandidēt Francijas prezidenta vēlēšanās.

Štrauss-Kāns uzskata, ka sazvērestībā piedalījies Krievijas premjers Vladimirs Putins. «Viņš teica - ja neaizies no SVF vadītāja amata «tīrā veidā», tad nevarēs izvirzīt savu kandidatūru,» sacīja Bartolons, kurš atzinās, ka joprojām nevar attapties no notikušā.

Eksperti, kuri komentēja notikušo, uzreiz atzina, ka šis incidents ir izdevīgs Krievijai un tās sabiedrotajiem, kuri tagad var virzīt savu kandidātu.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu