Lidojumiem atvērta daļa Īslandes gaisa telpas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Īslandes gaisa telpa, kas svētdien tika slēgta Grimsvētna vulkāna izvirduma dēļ, pirmdien lidojumiem atkal ir daļēji atvēta, tomēr slēgta joprojām paliek valsts lielākā - Keflavīkas - lidosta, apliecināja Īslandes lidostu administrācijas uzņēmuma «Isavia» amatpersona Hjordisa Gudmundsdotira.

«Lidmašīnas tagad var nolaisties Īslandē,» sacīja amatpersona, vienlaikus uzsverot - Keflavīkas lidosta, kas atrodas netālu no galvaspilsētas Reikjavīkas, joprojām ir slēgta.

«Mēs uzskatām, ka šovakar tā atsāks darbu, bet mēs nevaram pateikt - tieši kad,» norādīja Gudmundsdotira.

Tostarp Keflavīkas lidostas tīmekļa vietnē ievietota informācija par reisiem no lidostas, sākot no plkst.16 pēc Griničas laika (plkst.19 pēc Latvijas laika), un ielidojošajiem reisiem no plkst.19 pēc Griničas laika (plkst.22 pēc Latvijas laika).

«Mums nav pamata uzskatīt, ka plānotā lidmašīnu izlidošana un ielidošana varētu nenotikt,» sacīja lidsabiedrības «IcelandAir» pārstāvis Gudjons Arngrimsons.

«Isavia» pārstāve atteicās komentēt informāciju par plānotajiem lidojumiem no Keflavīkas, vien norādīja, ka divas mazākas starptautiskās lidostas - Akurejri un Egilstathira - atsākušas darbu.

Vairums lidsabiedrību atsāks Īslandes reisus tikai tad, kad darbu būs atsākusi Keflavīkas lidosta, lai izvairītos no loģistikas problēmām, pārvadājot pasažierus turp un atpakaļ, skaidroja amatpersona.

Grimsvētna izvirdums sākās sestdien vakarā. No vulkāna krātera stāvs dūmu mākonis sākotnēji pacēlās 20 kilometru augstumā.

Grimsvētns ir Īslandes visaktīvākais vulkāns. No 1922. līdz 2004.gadam tā izvirdumi notikuši deviņas reizes. Tas atrodas Vahtnalegidla šļūdonī, Īslandes dienvidaustrumos. Grimsvētns ir kaldervulkāns - tā virsotnē atrodas sabrucis krāteris astoņu kilometru diametrā.

Kad pērn pavasarī notika netālā Eijafjadlajegidla vulkāna izvirdums, Eiropas gaisa telpa tika slēgta uz mēnesi, izraisot pasaulē lielāko gaisa telpu slēgšanas apjomu kopš Otrā pasaules kara laika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu