Vulkānisko pelnu dēļ Lielbritānijā atceļ daļu avioreisu: neērtības arī Obamam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Lielbritānijas ziemeļu daļā atcelti desmitiem avioreisu, jo valstij no Īslandes pietuvojas vulkānisko pelnu mākonis, vēstī BBC.

Grimsvētna vulkāna izvirdums sestdien pēc aplēsēm ir spēcīgākais pēdējo 100 gadu laikā. Tas otrdien no rīta noveda pie tā, ka gandrīz pilnīgi slēgta Skotijas gaisa telpa.

Savus lidojumus šobrīd pārtraukušas «British Airways», KLM, «Aer Lingus» un «Easyjet» lidmašīnas.

Lielbritānijas gaisa telpas draudu dēļ ASV prezidents Baraks Obama, kurš viesojies Īrijā, bija spiests ātrāk ierasties vizītē Londonā.

Eksperti norāda, ka šī vulkāna izvirdums ir spēcīgāks, nekā tas bija pagājušajā gadā, tāpat ir lielāks atmosfērā nokļuvušais pelnu daudzums, tomēr šie pelni ātrāk nokrīt uz zemes.

Tāpat Lielbritānijas transporta ministrs sacījis, ka valsts daudz labāk sagatavota šāda veida kataklizmām.

Jāatgādina, ka arī pērn Īslandes vulkāns sagādāja ne mazums raižu, izraisot satiksmes haosu Eiropā. Toreiz tika atcelti gandrīz visi reisi centrālajā un Ziemeļeiropā. Toreiz simtiem tūkstošiem pasažieru nācās nīkt lidostās, savukārt aviokompānijas piedzīvoja miljardos mērāmus zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu