Ušakovs joprojām bezsamaņā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) veselības stāvoklis joprojām smags un viņš atrodas medikamentu izraisītā miegā.

Tā otrdienas rītā par Ušakova veselības stāvokli jaunāko informāciju vēstīja LNT raidījums «900 sekundes».

Tiek vēstīts, ka pagaidām Ušakova veselības stāvoklis nav mainījies. Tāpat nav iespējams pateikt, kad viņš varētu atkopties, taču ir skaidrs, ka tas nebūs ātri.

Rīgas domes priekšsēdētāja preses sekretāre Anna Kononova medijiem paziņoja, ka Ušakovs joprojām atrodas intensīvās terapijas nodaļā.

Ārsti viņa veselības stāvokli vērtē kā nopietnu un tiek turpināta intensīva ārstēšana. 

Jau vēstīts, ka Ušakovs intensīvās terapijas nodaļā nogādāts svētdien pēc veselības stāvokļa pasliktināšanās pusmaratona laikā. Lai arī mērs bija gatavojies maratonam, tomēr šoreiz izstājās 21.kilometrā, nesasniedzis finišu.

Pirmdien sasauktajā preses konferencē Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļas vadītājs Pēteris Ošs pastāstīja, ka Ušakova veselības stāvoklis ir nopietns, bet stabils, un atlabšana aizņems ilgāku laiku.

Tāpat viņš noraidīja ziņas, ka mēram konstatēta cerebrāla koma, norādot, ka viņa smadzenes nav bojātas. Viņš «tiek turēts miegā», lai labāk varētu attīrīt organismu no vielām, kas sakrājušās skābekļa trūkuma dēļ, paskaidroja mediķis.

Ošs norādīja, ka ārstēšana ir sarežģīta, jo Rīgas mēram līdz ar karstuma dūrienu skrējiena dēļ bijusi pamatīga fiziska pārslodze, tāpēc ārstēšanas process nebūs ātrs. Ošs neņēmās prognozēt, cik ilgi Ušakovam būs jāārstējas, bet tas varētu ilgt vairākas nedēļas.

Tomēr paliekošas sekas uz pacienta veselību nepalikšot, skaidroja Ošs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu