Kāpēc sievietēm patīk drūmi «sliktie puiši»?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Jaunākais kanādiešu pētījums skaidro kāpēc nemitīgi smaidīgajiem un laimīgajiem puišiem ir grūtāk veidot attiecības, ziņo «The Telegraph.»

Pētījumā secināts, ka žilbinošs Holivudas smaids, nav labākais sākums ceļā uz sievietes sirdi. Turpretī, vīriešiem, kas mēdz dižoties un mēdz izskatīties sadrūmuši, ir lielākas iespējas iegūt meitenes telefona numuru. Šie pārsteidzošie rezultāti arī izskaidro «slikto puišu» fenomenu.

Smaidoši vīrieši šķiet vājāki un mazāk vīrišķīgi, nekā tie, kam sejas ir drūmas un nedaudz iedomīgas. Savukārt ar sievietēm ir pretēji – vispievilcīgākās vīriešiem šķiet laimīgās un smaidīgās meitenes, pamatojoties uz to, ka vīrieši priekšroku dod pieejamām un padevīgām sievietēm.

Kanādas universitātes komanda, pētīja vairāk nekā 1,000 pieaugušo. Dalībniekiem iedeva vairākus simtus pretējā dzimuma fotogrāfiju un viņu uzdevums bija novērtēt cilvēku simpātiskumu un pievilcību. Pētījuma līdzautors Aleks Beals skaidro: «Mēs nejautājām dalībniekiem vai bildē redzamais cilvēks būtu laba sieva vai vīrs – mums bija nepieciešams viņu pirmais iespaids, reakcija. »

Profesore un pētījuma vadītāja Džesika Treisija secina: «Pētījums parāda, ka vīrieši un sievietes ļoti dažādi uztver izrādītās emocijas. Ja sievietēm pievilcīgāki šķita drūmi un nedaudz iedomīgie vīrieši, tad pretēji vīriešiem simpātiskākas šķiet tās sievietes, kas izskatās laimīgas, un mazāk tās, kas sevi šķita lepnas un pārliecinātas par sevi.»
 
Treisija skaidro, ka priekšstats par skaistumu un pievilcīgumu ir veidojies gadsimtiem kultūras evolūcijas ceļā. Evolucionārā teorija skaidro, ka sievietēm lepnie vīrieši šķiet pievilcīgāki, jo tas norāda uz viņu statusu, kompetenci un spēju nodrošināt ģimeni.



KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu