Iekšlietu ministra amata pienākumus pagaidām varētu pildīt kāds ministrs vai JL politiķis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ja tauta referendumā nobalsos par Saeimas atlaišanu, tad pašreizējās valdības iekšlietu ministra amatam virzīt kādu profesionāli nebūtu īsti labi, šodien žurnālistiem atzina premjers Valdis Dombrovskis (V).

Tādēļ varētu tikt iecelts kāds iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs no ministru vidus vai arī šo amatu varētu uzticēt kādam partijas «Jaunais laiks» (JL) politiķim, sacīja premjers.

Dombrovskis pieļāva, ka lielāka skaidrība par iespējamo ministra amata kandidātu varētu būt trešdien, 1.jūnijā, pēc «Vienotības» Saeimas frakcijas sēdes.

«Vienotības» un JL priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa norādīja, ka šis jautājums šonedēļ tikšot vērtēts JL valdē, «Vienotības» frakcijā, kā arī varētu notikt konsultēšanās ar koalīcijas partneriem - Zaļo un zemnieku savienību.

Jau ziņots, ka 21.februārī Dombrovskis pieņēma iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (V) demisiju, tomēr tika panākta vienošanās, ka Mūrniece vēl paliks amatā vairākus mēnešus - līdz 6.jūnijam, lai pabeigtu iesāktos darbus.

Dombrovskis iekšlietu ministra amata kandidātu solīja nosaukt maija beigās.

Pēc Dombrovska teiktā, apspriesti tiekot dažādi kandidāti, esot runāts arī ar «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāju Dzintaru Zaķi. Premjers domājot, ka viņš varētu būt nopietns kandidāts, jo esot viens no «Vienotības» vadošajiem politiķiem, tomēr viņš esot vairāk specializējies tautsaimniecības, nevis iekšlietu jautājumos, turklāt pats neesot izrādījis lielu interesi par šī amata ieņemšanu.

Mūrniece kā iespējamos pēctečus savā amatā minējusi gan Zaķi un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Ainaru Latkovski (V), gan bijušo Valsts policijas priekšnieku Valdi Voinu un bijušo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vadītāju ģenerāli Ainaru Penci.

Mūrniece šodien atzina, ka pēc savu pilnvaru beigām 6.jūnijā ir nolēmusi neņemt atpakaļ deputātes mandātu un nelūgt Saeimu apstiprināt viņu par deputāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu