Maizītis: ir cilvēki, kas traucē demokrātijas attīstīstībai Latvijā un kuriem bīstami tuvoties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts prezidenta sestdienas uzrunā tautai teiktais saistībā ar tiesiskuma problēmām valstī precīzi sakrīt ar manu desmit gadu pieredzi ģenerālprokurora amatā, otrdien intervijā Latvijas Radio atzina bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

Viņš norādīja, ka lielākā problēma valstī šobrīd ir tas, kā funkcionē demokrātija.

Maizītis atzina, ka pēdējo pusotra gada notikumi liecina par to, ka daudzās lietās esam atgriezušies desmit gadu senā pagātnē.

Maizītis kā jurists nelietoja apzīmējumi «oligarhi», bet atzina, ka ir cilvēki, kas traucē demokrātijas attīstībai Latvijā. «Šiem cilvēkiem ir daudz personisko interešu materiālā labuma iegūšanai caur politiku,» norādīja Maizītis, piebilstot, ka politika pavisam tīra nav nevienā valstī, tomēr eksistē robežas, kuras nedrīkstētu pārkāpt.

Maizītis norādīja, ka šie cilvēki traucē tiem, kas ar tiesiskām metodēm mēģina pierādīt daudzus noziedzīgus nodarījumus, kas gudri izplānoti. «Tuvošanās šiem cilvēkiem vien dažkārt ir bīstama,» atzīmēja Maizītis.

Uz jautājumu, ar ko tas draud, Maizītis atbildēja - «ar visdažādāko nākotnes plānu izjaukšanu. Katram ir ģimene...»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu