Mediji: Štrausa-Kāna lieta pārvērtusies īstā detektīvromānā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ņujorkas viesnīcas «Sofitel» istabene, kura bijušo Starptautiskā Valūtu fonda (SVF) vadītāju Dominiku Štrausu-Kānu apsūdz par seksuālu uzmākšanos, nokļuvusi privāto detektīvu uzmanības lokā. Štrausa-Kāna advokāti līdz sīkākajai detaļai izstudē visu par 32 gadus veco imigranti no Gvinejas.

Uzmanība pievērsta visam, pat tam, ko viņa darījusi pusaudžu gados. Tāpat tiek vākti kompromitējoši materiāli, lai maksimāli mazinātu uzticēšanos cietušajai.

Kā otrdien vēstī «The Wall Street Journal», tieši šādu taktiku, pēc ekspertu domām, izvēlēsies Štrausa-Kāna komanda. Proti, šādām darbībām jau iepriekšējā praksē bijuši rezultāti - naudīgi ļaudis, kurus tur aizdomās par noziegumu paveikšanu, izpēta visu par cilvēku, kuram pret apsūdzēto ir kādas pretenzijas, lai maksimāli panāktu attaisnojumu sev.

Eksperti arīdzan atgādina ASV pazīstamo Viljama Kenedija Smita lietu, kad slavenā Kenediju klana pārstāvis 1991.gadā vēl būdams students tika apsūdzēts par kādas meitenes izvarošanu. Process toreiz bija skaļš. Jaunieša advokāti nolēma izmantot privāto detektīvu pakalpojumus.

Detektīvi pacentās, noskaidrojot ikkatru sīkumu par cietušo meiteni, proti, tapa zināma viņas seksuālās dzīves vēsture, slimības vēsture, dzīvesveids. Galu galā tapa zināms, ka meitene veikusi trīs abortus un pagātnē arī lietojusi narkotikas. Ar to pietika jaunieša attaisnošanai.

Laikraksts vēstī, ka Štrausa-Kāna advokātu komanda noalgojusi firmas «Guidepost Solutions» detektīvus - bijušos ASV prokuratūras un policijas darbiniekus. Honorārs, kuru var nopelnīt detektīvi, atrodot kompromitējošus materiālus, var sasniegt pat pusmiljonu dolāru.

Vispirms viņi datorizētās datu bāzēs pārbauda sievietes dzimšanas datumu, adresi, darba vietu, iepriekšējo dzīvesvietu. Tad tiek pārbaudīts, vai viņa kādreiz bijusi arestēta, vai ir bijušas naudas problēmas, narkotiku vai alkohola atkarība, cik bieži mainīta dzīvesvieta, vai ir parādsaistības, vai nav uzlikts arests īpašumam utt.

Pagaidām gan esot grūti saprast, ko detektīvi spēs «izrakt», taču jau pagājušajā nedēļā prokuratūrā iesniegta vēstule ar mājieniem, ka aizstāvības rīcībā ir «svarīga informācija, kura var nopietni lauz uzticēšanos».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu