Istabenes advokāts meklē citus Štrausa-Kāna upurus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Ņujorkas viesnīcas «Sofitel» istabenes advokāts Kenets Tompsons otrdien lūdza atsaukties «ik vienu sievieti», kura kļuvusi par bijušā Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektora upuri.

«Ja ir kāda sieviete, vienalga Francijā vai Āfrikā, kuru Dominiks Štrauss-Kāns seksuāli izmantojis vai kurai viņš seksuāli uzbrucis, es lūdzu sazināties ar mani,» telekanālam «France 2» sacīja Tompsons.

Par iesaistīšanos šajā lietā Tompsons paziņoja pirmdien pie Manhetenas tiesas ēkas, kurā Štrauss-Kāns noliedza savu vainu apsūdzībās par mēģinājumu izvarot viesnīcas istabeni.

«Mans juridiskais birojs iestājas par to cilvēku tiesībām, kuri tikuši izmantoti. Mēs uzņemamies šo lietu, jo uzskatām, ka neviena sieviete nedrīkst tikt pakļauta seksuālam uzbrukumam,» skaidro advokāts.

Štrauss-Kāns, kurš tika uzskatīts par prezidenta Nikolā Sarkozī galveno sāncensi 2012.gadā paredzētajās vēlēšanās, tika apcietināts Ņujorkā 14.maijā saistībā ar aizdomām par izvarošanas mēģinājumu. Ar šādu iesniegumu policijā vērsās viesnīcas «Sofitel» istabene.

Vēlāk tiesa atbrīvoja viņu no apcietinājuma pret viena miljona dolāru drošības naudu un papildu drošības ķīlu piecu miljonu dolāru apmērā kā garantiju tam, ka Štrauss-Kāns nemēģinās izvairīties no taisnās tiesas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu