Cēsu pieredzi klaiņojošo dzīvnieku izķeršanā gūst alūksnieši (4)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 6.martā Cēsis viesojas Alūksnes pilsētas domes pārstāvji, lai uzzinātu Cēsu kolēģu pieredzi klaiņojošo dzīvnieku izķeršanā un sīkdzīvnieku patversmes darbības organizēšanā, TVNET informēja Cēsu pilsētas domē.

Kā stāsta Cēsu pilsētas domes komunālinženiere Anita Bukeja, Alūksnes domes pārstāvji ar mērķi iepazīt cēsnieku pieredzi sīkdzīvnieku patversmes darba organizēšanā Cēsīs ierodas jau otro reizi. Viesi apmeklēs arī pašu sīkdzīvnieku patversmi Drabešu pagasta „Muižniekos”.

Jau ziņots, ka Cēsu pašvaldības sīkdzīvnieku patversme darbojas kopš 2001.gada, finansējumu patversmes „Lācīši” uzturēšanai atvēl visas tās astoņas pašvaldības, starp kurām ir noslēgts sadarbības līgums par patversmes uzturēšanu un darbību - Priekuļu, Raunas, Liepas, Raiskuma, Vaives un Straupes pagasts un Amatas novads.

2008.gadā patversmē uzņemti 104 kaķi un 151 suns (54 suņi atraduši jaunus saimniekus). Tāpat pērn patversmē ir paplašināts voljērs sīkdzīvnieku pastaigām; veicot telpas remontu paplašināta sīkdzīvnieku patversme.

Informācija par patversme ievietotajiem dzīvniekiem pieejama Cēsu pilsētas mājas lapā www.cesis.lv sadaļā „Sīkdzīvnieku patversme”.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu