Maizītis līdzīgi kā Zatlers paziņo, ka malā stāvētājs nebūs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis pagaidām nesniedz skaidru atbildi, vai jau šogad iesaistīsies politikā, taču līdzīgi kā Valsts prezidents Valdis Zatlers norāda, ka «malā stāvētājs nebūs».

«Tā godīgā atziņa ir: es nezinu [vai iesaistīšos aktīvajā politikā]. Man bija iespēja jau pirms gada iesaistīties politikā, taču toreiz es strikti atbildēju, ka jābūt kādam laikam, pārejas posmam. Uzreiz [bijušais] ģenerālprokurors nevar iesaistīties politikā. Taču es neesmu vienaldzīgais malā stāvētājs,» sarunā Latvijas Radio raidījumā «Aktuālais temats» stāstīja Maizītis.

Maizītis sacīja, ka lūzuma punkts Latvijas politikā būs referendums un no tā izrietošās sekas. «Redzēsim, vai tie spējīgie sanāks kopā un ko mainīs. Jāsaprot, ka nekur nepazudīs tie cilvēki, kuriem ir lieli resursi un liela ietekme. Taču ir jāmaina proporcija,» teica viņš.

Runājot vēl par neseno Zatlera paziņojumu tautai, Maizītis uzsvēra, ka «mēs esam vēsturisku notikumu aculiecinieki». «Pašreiz dzīvojam laikā, kas ir vēsturisks,» pauda Maizītis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu