Tautas skaitīšanas trešajā posmā internetā pagaidām saskaitījušies vismaz 3500 iedzīvotāji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Tautas skaitīšanas trešajā posmā internetā līdz šodienas rītam bija saskaitījušies vairāk nekā 3500 iedzīvotāji, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Centrālajā statistikas pārvaldē (CSP).

Paralēli saskaitīties ar papīra anketām var arī reģionālajos centros, tāpēc precīzāku saskaitīto iedzīvotāju skaitu trešajā kārtā CSP sola paziņot pirmdien, 13.jūnijā.

Savukārt attiecībā uz pirmajā un otrajā posmā saskaitītājiem iedzīvotājiem CSP norāda, ka pagaidām informācija nav mainījusies un atbilst iepriekš ziņotajiem 1,9 miljoniem iedzīvotāju.

Kā ziņots, šodien vēl pēdējo dienu norisināsies tautas skaitīšana un līdz plkst.24 vēl nesaskaitītie iedzīvotāji var aizpildīt tautas skaitīšanas anketas internetā mājaslapā «www.tautasskaitisana.lv».

Saskaitīties internetā var tie iedzīvotāji, kuri iepriekš tautas skaitīšanas anketu nebija aizpildījuši nedz internetā, nedz kopā ar tautas skaitītāju savā dzīvesvietā, CSP informācijas centrā vai kādā no reģionālajiem tautas skaitīšanas vadīšanas un koordinācijas centriem.

Vēl šodien iedzīvotāji var ierasties arī reģionālajos centros, kur kopā ar tautas skaitītāju var aizpildīt tautas skaitīšanas anketu.

Tautas skaitīšana Latvijā norisinājās no 1.marta. Sākotnēji no 1.marta līdz 12.martam iedzīvotāji varēja saskaitīties internetā, bet no 17.marta līdz 31.maijam pie iedzīvotājiem devās teju 2000 tautas skaitītāju. Pēc tam no 1.jūnija uz desmit dienām atkārtoti tika nodrošināta iespēja saskaitīties internetā.

2011.gada tautas skaitīšana Latvijā tiek veikta pirmo reizi pēc valsts iestāšanās Eiropas Savienībā, kā arī pirmo reizi iedzīvotājiem ir iespēja anketas aizpildīt arī elektroniski.

Tautas skaitīšana Latvijā veikta ANO vispārīgās pasaules valstu iedzīvotāju skaitīšanas laikā un tiek organizēta saskaņā ar Tautas skaitīšanas likumu un Eiropas Parlamenta un Padomes 2008.gada 9.jūlija regulu par iedzīvotāju un mājokļu skaitīšanu.

Iepriekšējā tautas skaitīšanā, kas norisinājās 2000.gadā, tika saskaitīti 2,38 miljoni valsts iedzīvotāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu