E.coli upuru skaits pieaug; saslimuši cilvēki jau 16 valstīs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Vācijā no bīstamās zarnu infekcijas miruši vēl četri cilvēki, līdz ar to valstī jau fiksēti 35 šīs infekcijas upuri. Pasaules veselības organizācija vēsta, ka kopā inficēto skaits pārsniedzis 3200 cilvēkus un saslimšanas gadījumi fiksēti 14 Eiropas valstīs, kā arī ASV un Kanādā.

Ārvalstu mediji vēsta, ka Vācijas veselības ministrs Daniels Bārs pieļauj - upuru skaits var pieaugt. «Tas, ka jaunu inficēšanās gadījumu skaits samazinās, ir pamats optimismam, tomēr netiek izslēgti jauni nāves gadījumi,» norādīja Bārs.

Tikmēr jau ziņots, ka Vācijā piektdien atrasti pirmie tiešie pierādījumi par cilvēka veselībai bīstamās E.coli baktērijas atrašanos Ziemeļvācijas saimniecībā audzētu dārzeņu dīgstos.

Šī ir pirmā reize, kad ir atrasta «nepārtraukta pierādījumu ķēde», saistot baktēriju ar konkrētu saimniecību, sacīja Veselības ministrijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu