Sieviešu neizgulēšanās grauj laulību vairāk nekā vīriešu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Kā uzskata amerikāņu zinātnieki, vīriešiem, kuri vēlas laimīgu laulību, būtu jānodrošina savām partnerēm iespēja naktī kārtīgi atpūsties, jo sieviešu neizgulēšanās slikti ietekmē pāra attiecības, vēsta britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Vienlaikus vīriešu neizgulēšanās neietekmē pāra attiecības negatīvā veidā.

Kā pavēstīja pētījuma autore, Pitsburgas Medicīnas skolas universitātes psihiatrijas profesore Vendija Troksela, ja sieva nav izgulējusies, nākamajā dienā pāris piedzīvo vairāk strīdu, turklāt slikta miega izraisītā nesaprašanās izrādījusies neatkarīga no depresijas simptomiem.

«Sievas, kurām bija nepieciešams ilgāks laiks, lai iemigtu, ziņoja par sliktāku laulāto saskarsmi, tāpat arī viņu vīri,» uzsvēra zinātniece.

Pētījuma gaitā viņa novēroja 35 veselīgus precētus pārus, no kuriem vairums bija trīsdesmitgadnieki un kuriem nav nekādu fiziskās vai garīgās veselības problēmu. Desmit naktis ar īpaša aparāta palīdzību Troksela ierakstīja pāra nakts kustības, lai noskaidrotu, cik ilgā laikā viņi ir iemiguši un cik ilgi kopumā nogulējuši.

Pārus arī lūdza pierakstīt, cik daudz pozitīvu un negatīvu brīžu viņi pieredzējuši savstarpējās attiecībās dienas laikā. Rezultāti parādīja, ka, jo grūtāk sievietei bijis iemigt, jo biežāk abi laulātie ziņoja par nepatīkamiem brīžiem savstarpējās attiecībās dienas laikā. Tomēr vīra neizgulēšanās šādu iespaidu uz pāra attiecībām neatstāja.

Pētniece piebilda, ka šie rezultāti parāda, ka miega traucējumi ietekmē ne tikai cilvēkus, kas cieš no tiem tiešā veidā, bet arī viņu tuviniekus.

<b>nicole.pierce.photography ♥</b>

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu