Foto: Grupas «bet bet» bungu komplekts pārtop mākslas darbā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Grupas «bet bet» bundzinieks Guntars Račs, gatavojoties  grupas lielajam jubilejas koncertam , kurš šo sestdien 18.jūnijā notiks «Dzintaru koncertzālē», nolēmis pirms tam «uztjūnēt» savu bungu komplektu talkā aicinot divus jaunos māksliniekus, Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas absolventus.

Visi, kas apmeklējuši šogad «bet bet» 20 gadu jubilejai veltītos koncertus, varēja pārliecināties, ka Račs spēlē uz balta bungu komplekta.

Guntars Račs: «Man galu galā apnika šī bezpersoniskā krāsa. Pasaulē tādu komplektu ir tūkstošiem un šis ne ar ko īpaši neizcēlās. Es sameklēju divus talantīgus māksliniekus Sabīni Verneri un Kristoferu Ķuzi, kuri bija ar mieru veltīt laiku un ieguldīt savu radošo darbu, lai manu instrumentu padarītu par mākslas objektu. Vismaz pievienot tam kaut kādu papildus vērtību un padarīt to savā ziņā par unikālu instrumentu. Viņu ideja bija bungas nogruntēt melnas un izdaiļot tās ar Latvijas putnu attēliem. Un kāpēc gan lai tie nevarētu būt putni? Es ilgi nepretojos un piekritu, bet abi jaunieši ar lielu aizrautību ķērās pie darba.  To, kas no tā visa būs sanācis ikviens varēs redzēt koncertā, arī mani kolēģi, kas vēl nemaz tā īsti nenojauš kādas ziepes esmu ievārījis.«  

Jau otro dienu kompānijas «Mikrofona ieraksti» konferenču zāle ir pārvērsta par savdabīgu radošo darbnīcu un jaunie mākslinieki sola pabeigt savu darbu līdz piektdienas pēcpusdienai, kas ir tikai viena diena pirms atbildīgā koncerta. Pats Račs gala rezultātu arī ieraudzīs tikai koncerta dienas rītā, jo līdz tam laikam atradīsies komandējumā Igaunijā.  Tiklīdz būs pieejamas bildes ar pabeigtu darbu, tās tiks publicētas foto galerijā kurā šobrīd skatāms darba procesa sākums.

Sabīne un Kristofers: «Tas mums ir liels izaicinājums! Un tā ir absolūti unikāla iespēja izpausties. Mums ir patiess prieks to darīt un tai pat laikā arī liela atbildība, jo mēs apzināmies, ka šo darbu redzēs daudzi cilvēki, kas apmeklēs „bet bet” koncertus. Mūzika un māksla vienmēr iet roku rokā. Mēs uzskatām šo par fantastisku iespēju radīt kaut ko vēl nebijušu un unikālu.« 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu