Rebeka Bleka spiesta dzēst hitu «Friday» no «Youtube»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Saistībā ar notiekošo tiesas procesu par autortiesību pārkāpumiem 13 gadus vecā amerikāņu dziedātāja Rebeka Bleka bijusi spiesta dzēst savu hitu «Friday» no koplietošanas vietnes «YouTube».

Dziesmu, kura interneta vietnē «YouTube» līdz šim apskatīta vairāk kā 200 miljonus reižu, radījusi ierakstu kompānija «Ark Music Factory», kura patlaban ir iesaistīta tiesas procesā par ieraksta autortiesībām.

«Mēs varam apstiprināt, ka saistībā ar tiesas procesu ar «Ark Music» par «Friday» videoklipu mēs esam iesnieguši [dziesmas] izņemšanas pieteikumu «YouTube»,» interneta vietnei «TMZ» sacīja Blekas pārstāvis.

Tiek uzskatīts, ka process saistīts ar ierakstu kompānijas lēmumu kategorizēt «Friday» kā maksas video, par kura noskatīšanos visiem gribētājiem nāksies šķirties no 2,99 ASV dolāriem. Šāds lēmums saniknoja dziedātājas pārstāvjus, un viņi izlēma videoklipu no «YouTube» dzēst.

Patlaban Bleka ir redzama epizodiskā lomā Keitijas Perijas dziesmas «Last Friday Night» videoklipā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu