Par pedofiliju notiesātais mācītājs pirms tiesas draudējis upuriem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Par dzimumnoziegumiem, kas veikti pret nepilngadīgajiem, notiesātais luterāņu mācītājs Agris Pāvils Lēvalds, kurš līdz tiesas sprieduma paziņošanai atradās uz brīvām kājām, jo viņu par  5000 latu drošības naudu izpirka Latvijas Evanģeliski luteriskā baznīca (LELB), saticies ar upuriem un centies viņus pierunāt mainīt liecības, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju, raksta «Neatkarīgā».

Kriminālpolicijas pārstāvis Armands Lubarts laikrakstam pastāstījis, ka mācītājs atradis savu upuri un mēģinājis bērnu pārliecināt, ka viņš melo, un pierunāt, lai atsauc savas liecības. Bērns par notikušo ziņoja tiesībsargājošajām instancēm, un šis paziņojums tika nodots arī tiesai.

Pēc likuma Lēvalds pirms sprieduma nedrīkstēja satikties ar upuri, nemaz nerunājot par viņa iebiedēšanu, un tas nozīmē, ka LELB kā galvotājs nevar saņemt atpakaļ iemaksāto 5000 latu drošības naudu. Tomēr visdrīzāk LELB iemaksu tomēr atgūs, jo cietušā zēna vēstule tiesas materiālos nezināmu iemeslu dēļ nav nonākusi, apstiprina Rīgas tiesu apgabala prokuratūras prokurore Viktorija Šumska. Latvijas Zvērinātu advokātu padomes (ZAP) priekšsēdētāja vietniece Guna Kaminska uzskata, ka konkrētajā gadījumā policijai bija jāierosina jauns kriminālprocess.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu